Antrenorul francez, Patrick Mouratoglou, prima reacție despre dopajul Simonei Halep. “Până la final!”

Simona Halep, captură video Twitter
Descriere foto: Simona Halep, captură video Twitter

 Patrick Mouratoglou, antrenorul francez, a făcut primele declarații legate de dopajul Simonei Halep. 

Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, a anunţat, vineri, pe Instagram, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa roxadustat.

''Astăzi începe cel mai dificil meci din viaţa mea: o luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv pentru o substanţă numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, lucru care a venit ca cel mai mare şoc al vieţii mele'', a scris Halep, fost lider mondial, în reţeaua de socializare amintită.

''În toată cariera mea, ideea de a trişa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte şi este total împotriva valorilor cu care am fost educată. În faţa unei situaţii aşa de nedrepte, mă simt confuză şi trădată. Voi lupta până la sfârşit pentru a dovedi că nu am luat conştient substanţa interzisă şi am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieşi la iveală'', a mai spus Halep.

Simona Halep, câştigătoarea a două titluri de Mare Şlem, la Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019), a subliniat că în acest caz nu este vorba de titluri şi bani, ci de onoarea sa: ''Nu este vorba de titluri sau bani. Este despre onoare şi despre iubirea pe care am dobândit-o pentru jocul de tenis în ultimii 25 de ani''.

Antrenorul francez, Patrick Mouratoglou, prima reacție despre dopajul Simonei Halep

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, a avut o primă reacție legată de situația în care se află sportiva. 

„Simona, te sprijin 100% în această luptă.Până la final”, a scris Patrick Mouratoglou, pe Instagram.

Adrian Marcu, fostul antrenor al Simonei Halep, aruncă bomba

Fostul antrenor al Simonei Halep a dezvăluit cu ce probleme de sănătate se confruntă sportiva. 

“O ştiu pe Simona destul de bine, am lucrat destul de mult cu ea şi ştiu că este o sportivă întotdeauna foarte grijulie în ceea ce priveşte medicamentaţia. Nu pot să cred că ar fi făcut aşa ceva, mai ales pentru îmbunătăţirea părţii fizice, la care ea oricum era ‘beton’.

Nu era o jucătoare care să aibă neapărat nevoie să îmbunătăţescă ceva. Sunt foarte uimit că aşa ceva se poate întâmpla. Acum să încerce să facă tot posibilul să vedem de unde a putut să apară această substanţă.

Cred că Simona până cum a făcut sute de teste antidoping. Cred că e foarte greu să fie o eroare, dar ştiu că Simona are şi o mică problemă cu tiroida şi nu cred că acea substanţă i-ar fi făcut bine. Dar nu sunt medic. Nu cred că este foarte uşor, da trebuie să facă tot ce este posibil.

Am vorbit cu ea. I-am spus dacă pot să o ajut cu ceva… eu cred foarte tare că nu s-a întâmplat chestia asta şi îi doresc foarte mult să reuşească să dovedească faptul că nu a fost aşa”, a transmis Andrei Marcu, potrivit Digi Sport.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 23 oct 2022, 14:03 | Categorie: Vedete
Get it on App Store Get it on Google Play