Antibioticele cresc riscul de cancer de colon la tineri. STUDIU

Data publicării:
pixabay.com
Descriere foto: pixabay.com

Cercetători de la Universitatea din Aberdeen, NHS Grampian și Queen's University Belfast au descoperit că utilizarea antibioticelor crește riscul de a dezvolta cancer de colon, îndeosebi în rândul tinerilor.

Un studiu pe circa 40.000 de oameni, realizat de experți de la Universitatea din Aberdeen, NHS Grampian și Queen's University Belfast, susține că utilizarea antibioticelor poate crește riscul de a dezvolta cancer de colon, mai ales pentru tinerilor. Utilizarea antibioticelor a fost asociată cu un risc estimat cu 50% mai mare de cancer de colon la persoanele cu vârsta sub 50 de ani și cu un risc estimat cu 9% mai mare la cei de 50 de ani și peste.

Unul dintre autorii studiului, Sarah Perrott de la Universitatea din Aberdeen, consideră că ”folosirea antibioticelor este foarte frecventă și este important de reținut că nu toți cei care folosesc antibiotice vor face cancer intestinal”

”Am descoperit că expunerea la antibiotice a fost asociată cu cancerul de colon în rândul tuturor grupelor de vârstă. Acest lucru, împreună cu mulți alți factori de dietă și stil de viață, ar putea contribui la creșterea cazurilor de cancer de colon în rândul tinerilor. (...)

 

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel