"Anna Karenina", versiounea modernă, primul serial Netlix din Rusia

Data publicării:
Netflix, foto Unsplash/ autor: Freestocks
Descriere foto: Netflix, foto Unsplash/ autor: Freestocks

Netflix a anunţa miercuri ca va produce o versiune modernă a romanului lui Lev Tolstoi "Anna Karenina", care va fi totodată şi primul său serial original rusesc

Rolul principal va fi interpretat de actriţa şi model Svetlana Jodchenkova, a anunţat într-un comunicat Netflix, care nu a dezvăluit numele celorlalţi membri ai distribuţiei care participă la serialul intitulat "Anna K".

"Suntem incredibil de mândri să anunţăm primul nostru serial rusesc alături de 1-2-3 Production. O talentată echipă de scriitori şi producători a creat un serial plin de imaginaţie şi fascinant", a declarat directorul secţiei Original Series al Netflix, Michael Azzolino.

Adaptarea pentru micile ecrane a romanului lui Tolstoi i-a avut ca responsabili pe scenariştii Roman Kantor şi Maria Mikulina.

"Acţiunea se petrece în Rusia de azi. O femeie din înalta societate, Anna Karenina, soţia viitorului guvernator de Sankt Petersburg începe o relaţie cu Alexei Vronski, moştenitor al imperiului aluminiului", se arată în comunicat.

Potrivit lui Kantor, transpunerea Annei Karenina în Rusia secolului XXI şi "prezentarea sa în faţa întregii lumi în propria limbă prin intermediul magiei Netflix "este un vis devenit realitate".

"Ideea acestui serial mi-a venit la propriu într-un vis şi de atunci m-a obsedat", a mărturisit scenaristul.

Serialul va fi filmat la Moscova şi la Sankt Petersburg, fosta capitală imperială rusă.

Romanul "Anna Karenina", publicat iniţial în mai multe părţi între 1873 şi 1877, este considerat una dintre capodoperele literaturii universale, notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel