ANM, prognoza meteo. Cum va fi vremea până pe 2 aprilie. Elena Mateescu: O vreme capricioasă

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Markus Spiske
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Markus Spiske

Elena Mateescu, director ANM, a oferit prognoza meteo pentru perioada următoare.

Săptămâna viitoare, pentru o scurtă perioadă, vorbim de o răcire semnificativă, pentru ca, din a 2-a parte a săptămânii viitoare, din nou, vremea să fie mai caldă decât în mod obișnuit. Însă mâine o să contăm pe o vreme apropiată de normalul termic în partea de vest, nord și centru a țării, acolo unde maximele nu vor mai depăși 12-13 grade, în timp ce în sud - sud-est vom înregistra din nou 23 grade, mai ales în Muntenia și Moldova, dar și izolat în Oltenia, inclusiv în Capitală.

Vremea rămâne caldă pentru ziua de sâmbătă, de asemenea duminică. Temperaturile, la nivelul maximelor, vor fi între 13 până la 21 grade, dar și minimele vor fi în general pozitive. - 1 grad, posibil, în zonele depresionare din estul Transilvaniei, până la 9 grade pentru că mâine, așa cum menționam, în special în intracarpatice, valorile de temperaturi vor fi apropiate de normal.

La munte contăm, în special, pe precipitații mixte, pentru că, la altitudini mai mari de 2.000, vor fi de interes și intensificările de vânt, cu viteze de 70-80km/h.

Așadar, o vreme capricioasă, alternanțe scurte de timp în care, iată, să ne bucurăm de valori de temperaturi ce depășesc în bună parte din țară 20 până la 23 grade și, la nivel regional, pentru scurtă vreme, valori de temperaturi apropiate de normele specifice datei din calendar", a spus Elena Mateescu,  la Antena 3 CNN. 

Citește continuarea pe DC NEWSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel