ANM. METEO. Temperaturi maxime pozitive în majoritatea regiunilor, în următoarele două săptămâni; precipitaţii temporare aproape zilnic

Data publicării:
Prognoza meteo, foto Unsplash/ autor: Simon Berger
Descriere foto: Prognoza meteo, foto Unsplash/ autor: Simon Berger

Regimul termic prognozat pentru următoarele două săptămâni (14 - 27 februarie) va fi, în general, unul cald, cu temperaturi maxime pozitive în aproape toate regiunile, cu o probabilitate de apariţie a precipitaţiilor temporare aproape în fiecare zi, conform informaţiilor publicate, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, media maximelor termice va creşte de la 10 grade în prima zi, la 13 grade în cea de-a doua, apoi nu se va modifica semnificativ, pentru ca, din data de 20 februarie şi până în 23 februarie, să scadă şi să ajungă la 7 - 8 grade. O uşoară încălzire a vremii se va resimţi din nou în zilele care vor urma. Media minimelor termice va fi în creştere de la -1 grad în prima dimineaţă, până la 4 grade în jurul datei de 18 februarie, apoi trendul va fi în general de scădere, iar din data de 24 februarie se va situa din nou sub pragul de îngheţ. Temporar, vor fi precipitaţii aproape în fiecare zi, mai importante în ziua de 17 februarie şi, din nou, în jurul datei de 22 februarie.

 

În Crişana, în primele două zile de prognoză, vremea se va încălzi, astfel că în data de 15 februarie media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 12 grade. Până spre sfârşitul primei săptămâni, temperaturile diurne nu vor mai avea variaţii importante, apoi vor scădea uşor şi treptat, iar în 23 februarie media lor nu va mai depăşi 6 - 8 grade. Va urma un proces lent de încălzire uşoară. Media minimelor termice va creşte de la -2 grade în prima dimineaţă, până la 3 - 4 grade în cea din data de 16 februarie. Nu vor mai fi oscilaţii semnificative în următoarele trei zile, dar din 20 februarie valorile termice minime vor scădea din nou, iar cea mai rece dimineaţă va fi cea de 24 februarie, când media lor va coborî sub -4 grade. În ultimele zile, temperaturile nocturne vor creşte treptat, iar la final se vor apropia de pragul de îngheţ. Vor fi precipitaţii temporare aproape în fiecare zi, mai importante în zilele de 17, 21 şi 22 februarie.

 

În Transilvania, vremea se va încălzi până spre finalul primei săptămâni de prognoză, când media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul valorii de 10 grade, iar cea a minimelor va de 1 - 3 grade. Va urma o răcire treptată, care se va încheia în jurul datei de 23 februarie. În această zi, maximele termice vor atinge, în medie, 4 grade, iar minimele -6 grade. În zilele care vor urma, atât media maximelor, cât şi a minimelor de temperatură vor creşte spre 7, respectiv -4 grade. După data de 15 februarie vor fi precipitaţii aproape în fiecare zi.

 

În Maramureş, până în jurul datei de 18 februarie, vremea se va încălzi treptat, iar media maximelor va ajunge la 8 - 9 grade, în timp ce minimele vor oscila între 2 şi 3 grade. În următoarele aproximativ cinci zile se va răci cu 5 - 6 grade, după care, până la finalul intervalului de prognoză, se va încălzi din nou, astfel că media maximelor termice va ajunge să depăşească 6 grade, iar minimele se vor încadra între -3 şi -2 grade. După data de 14 februarie vor fi precipitaţii aproape în fiecare zi, mai importante în ziua de 17 februarie şi în jurul zilei de 21 februarie.

 

În zona Moldovei, în prima săptămână, vremea se va încălzi, astfel că media temperaturilor maxime va ajunge să atingă 10 - 11 grade, iar minimele 3 - 4 grade. Va urma o perioadă în care trendul general va fi de scădere, iar cea mai răcoroasă perioadă va fi în jurul datei de 24 februarie, când maximele termice vor fi, în medie, de 4 - 5 grade, iar minimele de la -4 la -3 grade. Ulterior, se va încălzi uşor şi treptat, cu aproximativ 3 - 4 grade. După data de 16 februarie, temporar, vor fi precipitaţii aproape în fiecare zi.

 

În Dobrogea, media maximelor termice va creşte de la 5 grade în prima zi, până la 12 - 13 grade în data de 19 februarie. În următoarele cinci zile se va răcori, iar media va scădea cu aproximativ 7 - 8 grade, apoi se va încălzi din nou pentru ca, la finalul intervalului de prognoză, să atingă 7 - 9 grade. Evoluţia minimelor termice va fi relativ asemănătoare, cele mai răcoroase dimineţi vor fi cele de la începutul intervalului de prognoză, iar cele mai plăcute termic, în jurul datei de 18 februarie. Probabilitatea de precipitaţii va fi în creştere după data de 16 februarie.

 

În Muntenia, media maximelor termice va fi în creştere până pe data de 19 februarie, când se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar a minimelor până în dimineaţa zilei de 18 februarie, când va atinge 4 - 5 grade. Va urma o răcorire treptată, iar temperaturile maxime vor ajunge să atingă, în medie, 8 grade, în jurul zilei de 24 februarie, în timp ce minimele vor ajunge la -2 grade. În ultimele zile de prognoză, atât maximele, cât şi minimele de temperatură vor creşte din nou, uşor şi treptat. Probabilitatea mai mare de precipitaţii va fi în jurul datei de 17 februarie, dar şi după 20 februarie.

 

În Oltenia, în prima săptămână de prognoză, atât media temperaturilor maxime, cât şi cea a celor minime va fi, în general, în creştere, până la 14 - 15 grade, respectiv 4 - 5 grade. În cea de-a doua săptămână, trendul va fi, în majoritatea zilelor, de scădere, astfel că maximele termice vor atinge o medie de cel puţin 7 - 8 grade, iar minimele între -3 şi -2 grade. Probabilitatea mai mare de precipitaţii va fi în intervalul 17 - 23 februarie.

 

La munte, în tot intervalul de prognoză, media valorilor termice maxime va avea variaţii, în general, între -4 şi 2 grade, iar a minimelor între -9 şi -3 grade. Temporar, vor fi precipitaţii aproape în fiecare zi, mai însemnate cantitativ în jurul datei de 17 februarie şi pe 21 februarie, notează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel