ANM.METEO: Temperaturi mai ridicate pe întreg teritoriul României în perioada 7 - 14 noiembrie

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor eberhard grossgasteiger
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor eberhard grossgasteiger

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pe întreg teritoriul României, în perioada 7 - 14 noiembrie, iar regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-vestice, potrivit prognozei pe patru săptămâni, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În săptămâna 14 - 21 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, iar cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Estimările pentru săptămâna 21 - 28 noiembrie 2022 arată temperaturi medii apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal în toate regiunile ţării.

În ultima săptămână de prognoză, 28 noiembrie - 5 decembrie 2022, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile.

Estimările meteorologice pentru intervalul 7 noiembrie - 5 decembrie 2022 sunt realizate de către ECMWF, iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este realizată comparativ cu media perioadei 2002 - 2021.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, relatează Agerpres. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel