ANM. METEO. Instabilitate atmosferică şi intensificări de vânt în aproape toată ţara, începând de joi seara

Data publicării:
Vremea, foto Unsplash/ Dave Hoefler
Descriere foto: Vremea, foto Unsplash/ Dave Hoefler

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o informare meteo de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi intensificări ale vântului valabilă în aproape toată ţara, până sâmbătă dimineaţa.

Potrivit ANM, în intervalul 16 septembrie, ora 19:00 - 18 septembrie, ora 10:00, în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în zonele de munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse, descărcări electrice şi, izolat, căderi de grindină.

 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 - 25 l/mp, iar pe alocuri 30 - 40 l/mp, îndeosebi la munte.

 

Temporar, vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45 - 50 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 70 km/h.

 

"Astfel de fenomene se vor semnala începând din după-amiaza zilei de vineri (17 septembrie) pe arii restrânse şi în restul teritoriului", precizează meteorologii.

 

Cer variabil vineri în Bucureşti, cu înnorări spre seară şi noaptea; temperatura maximă, în jur de 29 de grade

 

Cerul va fi variabil vineri în Capitală, cu înnorări spre seară şi noaptea, iar temperatura maximă va fi în jur de 29 de grade, potrivit prognozei speciale pentru Bucureşti, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru intervalul 16 septembrie, ora 19:00 - 18 septembrie, ora 10:00.

 

Conform meteorologilor, cerul va fi variabil, cu înnorări vineri (17 septembrie) spre seară şi noaptea, când va creşte probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, iar temperaturile minime vor fi de 15 - 17 grade, uşor mai scăzute în zona preorăşenească.

 

Temperatura maximă se va situa vineri în jurul valorii de 29 de grade.

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o informare meteo de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi intensificări ale vântului pentru toată ţara, valabilă până sâmbătă dimineaţa.

 

Potrivit ANM, în intervalul 16 septembrie, ora 19:00 - 18 septembrie, ora 10:00, în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în zonele de munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse, descărcări electrice şi, izolat, căderi de grindină.

 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 - 25 l/mp, iar pe alocuri 30 - 40 l/mp, îndeosebi la munte. Temporar, vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45 - 50 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 70 km/h, notează Agerpres. 

 

"Astfel de fenomene se vor semnala începând din după-amiaza zilei de vineri (17 septembrie) pe arii restrânse şi în restul teritoriului", precizează meteorologii.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel