ANM.METEO: Cod portocaliu de caniculă în Bucureşti şi alte 7 judeţe, în următoarele două zile; temperaturile urcă la 39 de grade

se
Descriere foto: se

Meteorologii au prelungit luni Codul portocaliu de caniculă pentru şapte judeţe şi municipiul Bucureşti, avertizarea urmând să fie valabilă şi pe parcursul zilei de marţi, în timp de Codul galben a fost restrâns la 28 de judeţe.

Potrivit avertizării Cod portocaliu publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie, luni şi marţi, în judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Constanţa, Ilfov şi municipiul Bucureşti valul de căldură şi canicula se vor intensifica şi se vor înregistra temperaturi maxime de 37...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi.

În restul ţării (cu excepţia judeţelor Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Covasna, Neamţ, Suceava, Botoşani) este Cod galben în următoarele două zile, când valul de căldură va persista, iar în zonele de câmpie şi local în cele de deal şi podiş va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 şi 24 de grade.

Valul de căldură va persista, în cea mai mare parte a ţării, pe tot parcursul săptămânii, notează ANM, relatează Agerpres. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 21 aug 2023, 12:02 | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience