ANM, COD PORTOCALIU în București, rafale de 75 km/h - UPDATE/ Furtunile au făcut deja prăpăd în mai multe județe

Data publicării:
Vreme, sursa pixabay/ autor Захари Минчев
Descriere foto: Vreme, sursa pixabay/ autor Захари Минчев

Alerte de vreme severă imediată au fost emise de meteorologi. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această după-amiază mai multe alerte de vreme severă imediată. Atenționările sunt valabile pentru localități din mai multe județe.

Furtuna a făcut ravagii în Capitală 


O furtună puternică s-a abătut în această seară asupra municipiului București. Mai mulți copaci au fost doborâți la pământ, iar mai multe mașini au fost avariate, potrivit DCNEWS

De asemenea, traficul rutier se desfășoară cu dificultate în mai multe intersecții. Curentul electric a fost de asemenea oprit în Corbeanca și Balotești. 

ANM, a emis un cod Portocaliu de furtuni puternice. De asemenea a fost transmis și mesaj RO-ALERT pentru populație. 

”Așa se întâmplă atunci când vorbim de perioadă de caniculă, val de căldură persistent”, a declarat Elena Mateescu în direct la Antena 3. 

Cod galben de inundaţii în judeţe din Transilvania şi Moldova, în orele următoare


Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis miercuri seara noi atenţionări Cod galben de inundaţii pentru orele următoare, ce vizează judeţe din Transilvania şi Oltenia, scrie Agerpres. 

Potrivit hidrologilor, până joi la ora 02:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile din bazinele hidrografice: Olt - afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval S.H. Feldioara - amonte S.H. Hoghiz, Homorodul Mare - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, judeţele Covasna, Harghita, Braşov, Târnava Mare - bazin amonte S.H. Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, şi Tazlău - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Scorţeni, judeţul Bacău.

 

"Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic Homorodul Mic", avertizează specialiştii.

 

De asemenea, până joi, la ora 04:00, vor fi inundaţii pe râurile din bazinul hidrografic Putna - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu, judeţul Vrancea. 

 

Cod Portocaliu - Până la ora 23:30


Mun. Bucureşti;

Se vor semnala : vijelie puternică cu rafale de peste 70 - 75 km/h.

A fost emis mesaj RO-ALERT.

Curentul electric a fost oprit în Corbeanca și Balotești.

 

Citește continuarea pe DCNews. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel