ANM: Cod galben de vreme instabilă în peste jumătate din ţară şi în Bucureşti, vineri

Data publicării:
Vreme ploioasă. Foto Freepik
Descriere foto: Vreme ploioasă. Foto Freepik

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă până la orele serii, în peste jumătate din ţară, inclusiv în Bucureşti.

Astfel, în intervalul orar 12:00 - 23:00, în Banat, Crişana, Maramureş, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei şi nordul Transilvaniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii (rafale de peste 60 - 65 km/h), averse cu caracter torenţial, descărcări electrice şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 20 - 25 l/mp.

De asemenea, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini mari, vor fi rafale de peste 90 - 100 km/h, iar pe arii restrânse, manifestări de instabilitate atmosferică vor fi şi în restul teritoriului.

Potrivit meteorologilor, în Bucureşti, vremea va deveni mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o maximă termică de 22 - 24 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate după orele amiezii, când vor fi perioade cu descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie (rafale de peste 55 - 60 km/h) şi averse (cantităţi de apă posibil în jurul a 15 l/mp), relatează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel