ANM: Cod galben de ploi torenţiale în judeţe din sud-est; informare de precipitaţii şi vânt, în rest

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Ryoji Iwata
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Ryoji Iwata

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabilă până miercuri seara în zone din patru judeţe situate în partea de sud-est a ţării, precum şi o informare de precipitaţii şi vânt, ce vizează majoritatea regiunilor până joi.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 18 aprilie, ora 22:00 - 19 aprilie, ora 18:00, în Dobrogea şi sud-estul Munteniei vor fi ploi ce vor avea şi caracter de aversă şi, mai ales prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 25 - 30 l/mp şi, izolat, de peste 40 l/mp. Codul galben va fi valabil pentru judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa şi Tulcea.

De asemenea, începând de marţi de la ora 18:00 până joi, la ora 20:00, va intra în vigoare o informare de ploi moderate cantitativ şi intensificări ale vântului. Astfel, în intervalul menţionat, local şi temporar, va ploua în centrul, sudul şi estul ţării. Se vor acumula cantităţi de apă de 10 - 15 l/mp, îndeosebi în zonele de deal şi de munte. Pe arii restrânse, mai ales pe parcursul zilei de joi (20 aprilie), vor fi descărcări electrice şi grindină.

În Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, la altitudini de peste 1.700 de metri, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea unele intensificări în estul şi sud-estul teritoriului, precum şi în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45 - 55 km/h, relatează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel