ANM: Cod galben de intensificări de vânt pentru 10 judeţe din Moldova şi Oltenia, în orele următoare

Data publicării:
Prognoza meteo, foto Unsplash/ autor:Atilla Bingöl
Descriere foto: Prognoza meteo, foto Unsplash/ autor:Atilla Bingöl

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de vânt puternic pentru şapte judeţe din Moldova şi trei judeţe din Oltenia, valabile în următoarele ore.

Potrivit ANM, de la ora 11:00 şi până la ora 17:00, în judeţele Bacău (zona joasă), Botoşani, Galaţi, Neamţ (zona joasă), Vrancea (zona joasă), Iaşi şi Vaslui, se vor semnala intensificări locale ale vântului, cu viteze la rafală în general de 55 - 65 km/h.

De asemenea, până la ora 16:00, în judeţele Olt, Dolj şi Mehedinţi, vor fi local intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 55 - 65 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore, notează Agerpres. 

 

Zone din judeţul Galaţi, sub Cod roşu de averse şi vijelii puternice

 

Localităţi din judeţul Galaţi se vor afla sub o avertizare nowcasting Cod roşu de furtună, în următoarea oră, arată prognoza publicată marţi de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit meteorologilor, până la ora 17:00, în zona judeţului avertizat, îndeosebi în Corod, Drăguşeni, Bereşti-Meria, Bereşti, Cavadineşti, Bălăşeşti, Vârlezi, Băneasa, Bălăbăneşti, Suceveni, Jorăşti, Smulţi şi Rădeşti, va fi vijelie puternică cu rafale de peste 90 - 100 km/h, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice şi averse torenţiale ce vor depăşi 40 l/mp.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel