ANM: COD GALBEN de caniculă şi disconfort termic. Temperaturi RECORD

Data publicării:
ANM. METEO. Foto Unsplash / Autor Ethan Robertson
Descriere foto: ANM. METEO. Foto Unsplash / Autor Ethan Robertson

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o atenţionare Cod galben de disconfort termic ridicat şi caniculă valabilă până la sfârşitul acestei săptămâni în mare parte din ţară.

Cod GALBEN de caniculă

În cea mai mare parte a țării, în ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborâ sub 20 de grade.

 

Luni, 26 iulie, local va fi caniculă şi disconfort termic ridicat în regiunile vestice.

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU INTERVALUL 26.07.2021 ORA 10:00 - 31.07.2021 ORA 22:00

 MUNICIPIULUI BUCUREȘTI


Vremea se va încălzi, va deveni caniculară, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar până la sfârșitul săptămânii disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat. Valorile temperaturii maxime vor crește de la 32...33 de grade luni (26 iulie), spre 35...36 de grade marți (27 iulie), iar apoi se vor situa în jurul a 38 de grade. Temperatura minimă va avea valori, în general, de 20...22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel