Aniversarea reginei Elisabeta a II-a, celebrată fără mare pompă şi în 2021

Data publicării:
Regina Elisabeta, sursa DC NEWS
Descriere foto: Regina Elisabeta, sursa DC NEWS

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu va beneficia nici în 2021 de tradiţionala paradă militară organizată pentru a celebra aniversarea sa. 

Suverana britanică va împlini vârsta de 95 de ani pe 21 aprilie, însă aniversarea ei este celebrată în mod tradiţional în luna iunie printr-o amplă paradă militară în centrul Londrei, denumită "Trooping the Colour" şi la care participă sute de militari şi mii de spectatori.

Această ceremonie îşi are originea în pregătirile de război din secolele trecute, când toate drapelele erau arătate soldaţilor britanici pentru ca aceştia să le recunoască în confuzia care domneşte de obicei pe câmpul de luptă.

Pentru a înlocui acest eveniment anual, este avută în vedere o paradă la Castelul Windsor, situat la aproximativ 40 de kilometri vest de Londra.

Anul trecut, ceremonia "Trooping the Colour" a fost anulată şi înlocuită cu un eveniment de amploare redusă la Castelul Windsor, unde regina Elisabeta a II-a şi soţul ei, prinţul Philip, s-au izolat începând din martie 2020, luna în care pandemia de coronavirus a început să se manifeste în Marea Britanie.

Maladia COVID-19 a provocat peste 126.000 de decese în Marea Britanie, ţara cel mai grav afectată din Europa.

Regina Elisabeta a II-a şi prinţul Philip au fost vaccinaţi în ianuarie 2021 cu seruri anti-COVID-19.

Prinţul Philip, duce de Edinburgh, a fost externat marţi dintr-o clinică din Londra, după o lună de spitalizare, pe durata căreia a fost tratat pentru o infecţie şi a suportat apoi o intervenţie pentru o afecţiune cardiacă, notează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel