Angelina Jolie, sfaturi de neprețuit pentru femeile care se tem de violența domestică: "E trist"

Data publicării:
Angelina Jolie. Foto: Agerpres
Descriere foto: Angelina Jolie. Foto: Agerpres

Angelina Jolie își continuă activitatea umanitară cu sfaturi speciale pentru femeile care se tem că ar putea fi victime ale violenței domestice, precum și pentru copiii lor.

Angelina Jolie continuă să fie o voce pentru cei care s-ar putea să nu aibă una în ceea ce privește problema violenței domestice împotriva femeilor și copiilor. Actrița și umanitarul de 45 de ani este un trimis special al Înaltului Comisar al ONU pentru refugiați și participă la campania de 16 zile de activism a ONU - o inițiativă împotriva violenței de gen. Câștigătorul premiului Oscar are sfaturi valoroase pentru femeile și copiii care ar putea fi vulnerabili la violența domestică în timpul sezonului de sărbători și le-a împărtășit într-un interviu acordat Harpers Bazaar Marea Britanie, publicat pe 7 decembrie 2020.

"Vorbeste cu cineva. Încercați să găsiți aliați. Fii conectat pentru situații de urgență. De exemplu, puteți fi de acord să folosiți un cuvânt de cod cu un prieten sau un membru al familiei, care să le spună dacă vă confruntați cu o urgență. Începeți să construiți o rețea și să câștigați cunoștințe. Este trist să spun, dar nu poți presupune că toți prietenii și familia vor dori întotdeauna să te creadă și să te susțină. Adesea, străinii vor ajuta. Sau alte victime, grupuri de sprijin sau grupuri de credință. Mai presus de toate, fii atent. Doar tu știi cu adevărat pericolul în care te afli și, până nu îți vei găsi sprijinul afară, s-ar putea să te simți singur” , a spus Angelina Jolie.

Angelina a primit, de asemenea, sfaturi despre cum să arate sprijin unei rude, prieteni sau copii care ar putea suferi abuzuri în timpul sezonului de vacanță. „Dacă ți-a trecut chiar prin minte că cineva pe care îl cunoști ar putea fi vulnerabil în acest fel, încearcă să rămâi aproape și prezent în viața lor. Arătați clar că sunteți acolo pentru ei ", a explicat ea.

„Un alt lucru pe care îl putem face cu toții este să ne educăm. Aflați despre violența domestică. Aflați cum trauma ne afectează sănătatea și poate duce la schimbări biologice, în special la copii. Luați aceste probleme în serios ”, a continuat Angelina. Ea a adăugat despre victimele DV, „Ia-o în serios și stai alături de ele. Asculta-i. Nu-i judecați. Încercați să înțelegeți presiunile emoționale, financiare și juridice uriașe cu care se confruntă , inclusiv presiunea de a păstra tăcerea cu privire la ceea ce li s-a întâmplat. Și să fiți conștienți de faptul că ar putea suferi traume. ”

Angelina a devenit o purtătoare de cuvânt pasionată cu privire la problema abuzului în familie atât a femeilor, cât și a copiilor de-a lungul anului 2020, în special datorită blocării și carantinei COVID-19, unde erau mai susceptibili de a deveni victime. Pe 9 aprilie, Angelina a scris un eseu pentru revista Time despre modul în care copiii erau deosebit de vulnerabili, întrucât „copiii sunt privați de rețelele de sprijin care îi ajută să facă față: de la prietenii lor și profesori de încredere până la activități după școală și vizite la o persoană iubită casa rudei care oferă o evadare din mediul lor abuziv. ”

Într-un eseu din 9 octombrie pentru publicație, Angelina a abordat modul în care progresul global în ceea ce privește drepturile femeilor înregistrează eșecuri din cauza pandemiei. Dar ea a adus în discuție și nevoia de modalități de combatere a violenței domestice, scriind „Avem nevoie de mai mult decât o revenire la statu quo înainte de pandemie. Acasă, avem nevoie de o atenție mult mai mare asupra siguranței: prevenirea violenței domestice, sprijin și servicii sporite pentru supraviețuitori, inclusiv copiii expuși la violență și traume, și un sistem care să ofere responsabilitate. ” Acum oferă din nou sfaturi valoroase, de data aceasta pentru sezonul de vacanță.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel