Angelina Jolie, apel umanitar în plină pandemie. Ce a transmis actrița: "Este o dovadă de ignoranţă"

Data publicării:
Angelina Jolie. Foto: Agerpres
Descriere foto: Angelina Jolie. Foto: Agerpres

Angelina Jolie a făcut un apel umanitar în plină pandemie de coronavirus. Actrița a transmis și un mesaj.

Angelina Jolie a cerut vineri lumii să fie unită şi să nu mai acţioneze egoist în timpul pandemiei de COVID-19, potrivit Agerpres.

Actriţa recompensată cu Oscar a făcut acest apel în calitatea sa de trimis special al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) în timpul unui forum internaţional găzduit de Universitatea Yonsei, instituţie din Seul la care învaţă fiul ei cel mare, Maddox.

Angelina Jolie a subliniat că virusul a expus vulnerabilităţile lumii şi domeniile în care trebuie depusă mai mult efort, cum ar fi schimbările climatice şi problema persoanelor strămutate.

"În pandemie, sunt câteva ţări care au luat majoritatea vaccinurilor, în timp ce alte ţări şi popoare devin vulnerabile fără acestea. Avem tendinţa de a acţiona egoist. Nu este doar nepoliticos sau nedrept. Este o dovadă de ignoranţă", a declarat vedeta în vârstă de 45 de ani într-o conversaţie cu fostul secretar general al ONU, Ban Ki-moon.

''Nu aceasta este calea de a aduce echilibru şi de a crea o lume stabilă, mai ales atunci când vorbim despre o pandemie globală şi despre un virus", a adăugat ea, menţionând totodată că are privilegiul de a lucra cu UNHCR de 20 de ani.

Referindu-se la importanţa eforturilor umanitare, vedeta a precizat că "nu facem doar ceea ce trebuie să facem. Construim un viitor".

Jolie a explicat totodată că persoanele strămutate nu ar trebui considerate o "povară", în multe cazuri fiind vorba de profesionişti care îşi pot perfecţiona educaţia folosind tehnologii moderne şi se pot întoarce apoi în ţările de origine pentru a contribui la un viitor mai bun pentru ţările lor.

"Trebuie să investim în oameni mai mult decât în arme", a insistat vedeta. "Trebuie să ne unim şi să preţuim oamenii", a subliniat ea.

Jolie nu a făcut nicio referire la fiul ei, Maddox, care, potrivit unor relatări, a făcut urmat cursuri online, de acasă, de la declanaşarea pandemiei.

Actriţa a vizitat campusul universitar din Seul în noiembrie 2018 împreună cu Maddox şi cu cel de-al doilea copil al său, Pax.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel