Angela Gheorghiu îl critică dur pe dirijorul Cristian Măcelaru: ”Un laș și un trădător”. De unde a pornit totul

Data publicării:

Angela Gheorghiu a recționat dur la o postare făcută de dirijorul Cristian Măcelaru, în spațiul public.

Angela Gheorghiu a stârnit un val de reacții negative pe rețelele de socializare, după ce l-a criticat pe dirijorul Cristian Măcelaru. Totul a pornit de la un filmuleț postat pe Facebook de bărbat, din fața Turnului Eiffel, unde dirija Orchestra Națională a Franței. Acesta a scris și câteva cuvinte, în care își exprima entuziasmul și fericirea că a putut să facă parte din acest eveniment special și, nu în ultimul rând a spus faptul că lui George Enescu i-ar fi plăcut foarte mult să audă această interpretare muzicală. În timp ce foarte mulți l-au felicitat pe dirijor pentru reușitele sale, soprana Angela Gheorghiu a avut o reacție neașteptată, numindu-l pe acesta ”laș” și ”trădător”, amintindu-i, de asemenea, că mai sunt mulți compozitori români care merită apreciați.

”A conduce Rapsodia Română de Enescu în faţa Turnului Eiffel este unul dintre cele mai speciale momente din viaţa mea. Lui Enescu i-ar fi plăcut să audă cum sunetele iubitei sale compoziţii umple întregul Paris. Trăiască puterea muzicii, care ne conectează pe toţi”, a spus Cristian Măcelaru în postarea de pe Facebook.

Angela Gheorghiu, reacție dură

„Din păcate eşti un laş şi un trădător, ştii bine ce vreau să spun...un alt român, un alt român.... nu mă surprinzi deloc. După ce ani de zile erai la cabinele mele, pentru a-mi arăta respectul și admirația. Muzică populară la Paris, OMG! (...) Cei ce au rămas în România sunt la fel de valoroși și, după umila mea opinie, chiar mult mai valoroși componistic, decât cei rămași prin alte țări. Adresa nu este un criteriu de valoare. Sper să se înțeleagă obiectivitatea mea de muzician, cu o carieră mondială adevărată de 32 de ani și cu știința muzicii contemporane. Cultura ta muzicală aici s-a oprit?! Păcat! Avem mari compozitori români, nu uita asta niciodată, pe care publicul internaţional nu îi cunoaşte, şi eu i-am cântat şi interpretat pe foarte mulţi pe toată planeta, dar tu nu ai studiat în România şi, atenţie, ai mari lacune pe acest subiect“, i-a transmis Angela Gheorghiu dirijorului, printr-un comentariu făcut la postarea sa.


Soprana a mai fost implicată și în alte scandaluri

În urmă cu ceva timp, soprana spunea faptul că s-a format o idee greșită asupra legendelor muzicii românești, iar situația stă cu totul diferit.  

„Nu poţi să spui că Maria Tănase cânta la New York, dacă ea a cântat printre mese. Nu poţi să spui că Maria Tănase a fost şi a cântat la New York. Artiştii de muzică populară nu cântă în săli mari.

Cântă doar la comunităţile de români. Şi cântă în restaurante. Sau în mici săli pe care reuşesc ei să le închirieze. Trebuie spuse lucrurilor pe nume. M-aţi înţeles ce vreau să spun?

Legendele care s-au format în România sunt exagerate, s-au construit false legende comandate. Sunt nume şi istorii construite. Nu poţi să spui că Maria Tănase cânta la New York, dacă ea a cântat printre mese. Este adevărat.

A cântat, într-o expoziţie probabil internaţională din moment ce i-a invitat şi pe români acolo. Oamenii stăteau la mese şi ea a cântat printre acei oameni.”, a spus Angela Gheorghiu pentru Contributors.ro.

Citește și: Ce pensie câștigă Mioara Velicu, după 60 de ani de carieră: ”Plătesc niște dări la stat, nu am cântat la negru”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel