Andrei Zincă, despre libertatea și caracteristicile unui suflet liber: "Este o experiență individuală și nu una de sistem"

Data publicării:
Andrei Zinca, captură youtube/ a7tv
Descriere foto: Andrei Zinca, captură youtube/ a7tv

 Andrei Zincă,  fiul scriitorului Haralamb Zincă și regizorul celor mai cunoscute filme și seriale, atât din România cât și din Statele Unite ale Americii, a vorbit despre libertatea si caracteristicile unui suflet liber într-o societate în care definiția libertății este incertă.

După ce pandemia de coronavirus ne-a îngrădit libertatea, regizorul Andrei Zincă a revenit în țară pentru lansarea filmului «Și atunci… ce e libertatea?». Acesta a fost stabilit mai multă vreme în Statele Unite ale Americii, putând astfel să concluzioneze de unde vine adevărata libertate.

„Libertatea supremă, unde este? În sufletul nostru. Libertatea are un preț oriunde te-ai duce, dacă tu consideri că începi să obții libertatea în lăuntrul unui sistem, fiecare sistem are un preț pe care ți-l va pune pe libertate și ți-o va da pe bucățele și în momentul în care muști din momeală va încerca să te manipuleze, să te mențină în mrejele acestea ale iluziei.

Cred că în momentul în care intri în această iluzie, pe care sistemul o creează, nu ai să găsești decât ceea ce sistemul are să-ți dea, nu acea libertate după care tânjești și pentru care ne sacrificăm timpul”, a declarat  Andrei Zincă  pentru a7tv.ro

Regizorul a moștenit pasiunea de a spune povești de la tatăl său, marele scriitor Haralamb Zinca.

„Ceea ce m-a atras de la început a fost nevoia de a spune povești, dar nu fac altceva decât să fac ce făcea tatăl meu, încerc să spun în imagini ce tatăl meu a spus în scris.”

„Libertatea este o experiență individuală și nu una de sistem, iar pentru mine cel mai important lucru este iubirea”, a adaugat regizorul Andrei Zincă pentru sursa citată.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel