Andrei Huțuleac, din culisele fimului "Dog Poop Girl": Este bazat pe o poveste reală din Coreea de Sud

Data publicării:
Sursa foto: Andrei Huțuleac, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Andrei Huțuleac, Instagram

Andrei Huțuleac a vorbit despre ideea care stă la baza filmului "Dog Poop Girl".

Andrei Huțuleac este un scenarist, actor, regizor, cu un portofoliu destul de impreisonant, pentru că acesta a reușit să obțină patru nominalizări, dar și un premiu la Gala UNITER, cel mai important eveniment de teatru ce are loc în România. Andrei a fost nominalizat în 2015 și pentru titlul de "cel mai bun actor în rol secundar", iar doi ani mai târziu a reușit să câștige premiului pentru cel mai bun actor în rol principal cu personajul Wolfgang Amadeus Mozart, în spectacolul „Amadeus”, la Teatrul Metropolis.

Andrei Huțuleac a depășit statutul de actor, devenind chiar și regizor pentru propriile filme. "Dog Poop Girl" este proiecția cu care tânărul artist se mândrește, în prezent. Filmul rulează în 24 de cinematografe din țară. 

"Este un film pentru toată familia, un film de gen, care nu prea a mai fost văzut în cinematografia contemporană românească. Filmul e bazat pe o poveste reală care s-a întâmplat în Coreea de Sud, în 2005. O femeia s-a urcat cu câinele ei în metrou, iar animalul și-a făcut nevoile pe podea. Femeia a refuzat să strângă de pe jos, iar cineva i-a făcut o poză  și a publicat totul pe un blog de opinie, care s-a viralizat. În scurt timp, femeia a fost recunoscută pe stradă, a fost dată afară de la locul de muncă, a primit amenințări și tot ea a făcut o postare pe un blog și a a spus că dacă nu se încheie totul ea se va sinucide. Lucrurile s-au temperat și s-a terminat cumva cu bine.", a spus Andrei Huțuleasc, la Radio România Actualități.

Andrei Huțuleac a transpus această poveste într-un film

"Am luat acestă poveste, am transpus-o în realitatea românească și s-a transformat într-o satiră socială, este o comedie neagră, la care se râde cu poftă, mulți oameni au fost surprinși plăcut, dar la un moment dat îți îngheață zâmbetul pe buze, pentru că începi să recunoști niște elemente din realitatea înconjurătoare. 

Titlul reprezintă chiar numele cazului care a existat în realitate, Dog Poop Girl, fiind primul caz în care se eliberează datele personale ale unui individ, care e ținta unui atac pe internet și atunci, odată ce se află identitatea unei persoane, ea poate să sufere lucruri în viața de zi cu zi. Femeii din Seul cineva i-a făcut publice datele de identificare. Oamenii îi știau numele, o căutau la domiciliu.", a continuat acesta.

Ce spune actorul despre personajul principal

"Personajul nostru paralizează în fața incidentului cu cățelul, din cauză că valul de agresivitate e foarte brusc, în acel spațiu închis, adică vagonul de metrou. Lumea se inflamează foarte repede și, dintr-un soi de paralizie, femeia nu reușește să fie promptă și să rezolve problema. Și eu paralizez în fața agresivității, nu știu să reacționez la ea și îmi e foarte greu.", a mai dezvăluit acesta.

Ce spune Andrei Huțuleac despre cinematografia românească

"Există o prejudecată a filmului românesc, publicul român nu vrea să intre în sala cinema la filmele românești și încercăm să le explicăm oamenilor că am făcut un film care nu e neapărat altfel, dar care încearcă să bătătorească această cale de mijloc, în care un film poate să și placă multora, dar să aibă și o oarecare profunzime, care să atingă sufletul spectatorului.

Eu sunt foarte mulțumim de rezultatul final și îmi e greu să nu vorbesc așa despre el. În film joacă 80 de oameni pe care îi cunosc personal, filmul are 28 de locații, dar are un buget foarte mic, de 90.000 de euro și nu au ajuns banii. O zi de filmare la un film costă 10-15.000 și a trebuit să ne descurcăm, sunându-ne prietenii. Am sunat fiecare prieten în parte, colegi de facultate, prieteni, pentru a-i ruga să joace în film. A fost un efort de grup pentru a realiza această poveste.", a continuat Andrei Huțuleac.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel