Andrei Caramitru, confesiuni dureroase, la un an de la moartea tatălui său, Ion Caramitru: “Dacă ar mai fi trăit, probabil ar fi murit pe scenă”

Data publicării:
Ion Caramitru, sursa foto Facebook
Descriere foto: Ion Caramitru, sursa foto Facebook

Andrei Caramitru, fiului regretatului actor Ion Caraitru, a făcut dezvăluiri dureroase, la un an de la moartea tatălui său. 

Vestea morții actorului Ion Caramitru a întristat o lume întreagă. Regretatul actor era internat la spitalul Elias de o lună de zile din cauza unei infecții în sânge. Acesta s-a stins din viață anul trecut, pe 5 septembrie.  Ion Caramitru a fost internat de urgență în spital din cauza unor stări febrile. Starea actorului s-ar fi agravat din cauza unei infecții cu un stafilococ.

La un an de la maortea tatăl lui său, Andrei Caramitru a făcut dezvăluiri dureroase. Acesta a povestit care sunt lucrurile care îi vin în minte când se gândește la părintele său.

Andrei Caramitru: „Mergea singur și muncea 14 ore pe zi”

„Sunt mai mult de trei. În primul rând talentul și pasiunea pentru actorie și poezie. Tata, când pregătea un spectacol, mergea singur și muncea 14 ore pe zi, recita enorm, știa mai multe poezii decât toți marii critici și marii specialiști, se documenta și muncea enorm, își dorea să fie extraordinar de fiecare dată. De la vârsta de 18 ani până la 79, când a murit, a muncit non stop.

Avea o personalitate foarte puternică, și în familie, și în afara ei. Până la urmă a și ajuns să conducă lumea teatrului. Se impunea din prima clipă atunci când te întâlneai cu ei. Plus că era extrem de corect, nu am văzut o dată să-i fi trecut prin cap un lucru care să fie cel corect.”, a declarat Andrei Caramitru pentru fanatik.ro

Andrei Caramitru a povestit care este cea mai frumoasă amintire pe care o are alături de tatăl său.

„Am avut o cină, doar noi doi, acum 3 ani, și am stat până târziu, ne-am găsit timp pentru noi. Tata a vorbit foarte frumos despre familie, mi-a spus cât este de fericit cu mama și cu noi, a fost foarte deschis și mi s-a părut extraordinar.”, a povestit acesta.

”Tata a avut o copilărie foarte dificilă, avea 8 ani cand comuniștii i-au arestat tatal”

„Mereu am avut o senzație că tata a fost foarte patriot, îi păsa de România. Era implicat, voia să se întâmple lucrurile cum trebuie, să mergem în direcția bună, să scăpăm de mocirla în care suntem. S-a bucurat enorm când am scăpat de Ceaușescu, a urât mineriadele.

El a avut o copilărie foarte dificilă, la 8 ani i-au arestat tatăl și mama și 9 ani a stat fără tată. Familia i-a fost terorizată, de aceea a detestat în mod real regimul comunist. A încercat mereu să facă tot ce s-a putut în zona de teatru, atunci când a reușit.

A fost foarte mândru că, după ce a preluat TNB-ul, care era mult sub nivel când a ajuns el acolo, l-a făcut să fie unul din cele mai moderne și mai frumoase teatre din România. Iar când a fost ministru tot timpul s-a certat pentru buget, a dorit să reface monumentele.”, a mai spus Andrei Caramitru.

„Dacă ar mai fi trăit, probabil ar fi murit pe scenă”

„Eu, frații mei și mama trăgeam de el să se mai oprească, avea 79 de ani, dar pentru el era ceva imposibil. Dacă ar mai fi trăit, probabil ar fi murit pe scenă. Adora să joace, nu l-au interesat niciodată casele, banii, mașinile, chestiile materiale erau irelevante pentru el.”, a mai povestit fiul îndrăgitului actor.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel