Andrei Aradits vrea să uite anul 2022: „A fost cel mai stupid”. Ce tradiții va păstra de Crăciun/ EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Andrei Aradits a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, ce tradiții respectă de Crăciun, dar și cum va petrece sărbătorile de iarnă. 

SPECTACOLA: Ce planuri ai de Crăciun anul acesta?

Andrei Aradits: Va fi probabil aproape la fel ca în celelalte Crăciunuri. Familie, sarmale, cozonac, slană, palincă... discuții despre politică internațională... ca niște români adevărați vom dezbate ce e de făcut cu lumea asta și vom identifica vinovații!

SPECTACOLA: Te-ai costumat vreodată în Moș Crăciun pentru fiul tău?

Andrei Aradits: Da, până a început să bată la ochi că eu nu prea eram prezent la eveniment. Atunci mi-am rugat un coleg să preia sarcina.

SPECTACOLA: Crezi că e important ca într-o lume tot mai rapidă, digitalizată, robotizată, să mai păstrăm tradițiile de Sărbători? Crezi că e important să le povestim și să le arătăm copiilor noștri magia Crăciunului?

Andrei Aradits: Nu cred că tradițiile de Crăciun sunt musai în antiteză cu lumea digitalizată. Nu o dată a adus Moșu’ tablete. Crăciunul e un eveniment de familie, în care se face următoarea promisiune implicită: dacă vreodată ți-e rău, te poți întoarce la familie. Vom fi aici pentru tine, orice ar fi. Chiar dacă nu prea ne înțelegem... e familie. Vom fi mereu o plasă de siguranță.

SPECTACOLA: Există vreo tradiție de Crăciun pe care o respecți în fiecare an?

Andrei Aradits: Curățenia... o pacoste!

SPECTACOLA: Ai un film preferat de Crăciun?

Andrei Aradits: Într-un timp a fost „Love actually”, dar acum cred că a expirat. O să mă întorc la favoritul meu din tinerețe: „It’s a Wonderful Life”.

SPECTACOLA: Dar o mâncare favorită?

Andrei Aradits: Îmi plac sarmalele, slana afumată cu palincă din congelator, salata de boeuf. Toate „crăciunismele” îmi plac... cred că-i mai simplu invers. Nu mă omor după șorici, deși am gustat unii prăjiți sau erau la cuptor... foarte gustoși!

SPECTACOLA: Care este cea mai frumoasă amintire legată de Crăciun?

Andrei Aradits: În tinerețe mergeam să cântăm colinde peste tot: la magazine, prin blocuri, pe la casele oamenilor. Înainte să pornim sezonul, mergeam să cântăm în spital. Graviduțele de Crăciun erau absolut înduioșătoare, dar îmi aduc aminte și de lacrimile pacienților de la oncologie care auzeau colinde pentru ultima oară. Chiar dacă e tristă, asta e amintirea cea mai frumoasă.

SPECTACOLA: Având în vedere obiceiurile noastre culinare, ce faci să nu te îngrași de Sărbătorile de iarnă?

Andrei Aradits: Nimic. Accept. Și mă îngraș. Și apoi sper că e nevoie de grași în seriale.

SPECTACOLA: Cum îți amintești Crăciunul în copilărie? Care erau cadourile tale preferate? Îi scriai Moșului? Îți este dor de acele vremuri?

Andrei Aradits: Nu-mi aduc aminte multe chestii. Țin minte că, dacă găseam cadourile înainte de eveniment, alea nu se puneau și eram îndreptățit la unele noi. Și scotoceam toată casa să le dibuiesc. Cel mai mult am iubit o minge de volei, de piele, albă. Cred că am dormit cu ea lângă pernă. În sfârșit aveam și eu minge de piele și hotăram cine joacă și cine nu! Era unu’ în spatele blocului cu minge de piele și te dădea afară dacă pierdea.

SPECTACOLA: Povestește-ne o întâmplare (sau mai multe) amuzantă petrecută de Crăciun / Revelion…

Andrei Aradits: Prin facultate am întârziat la o petrecere de revelion pe Calea Moșilor și m-a prins 12 noaptea pe stradă! Toată lumea era pe balcoane cu artificii și sticle în mână... și m-au luat la țintă. Alergam pe linia de tramvai și zburau sticle și pahare și artificii pe lângă mine. Slavă cerului, cred că erau beți toți că nu m-au nimerit!

SPECTACOLA: Ce superstiții ai la sfârșit de an? Obișnuiești să îți pui dorințe?

Andrei Aradits: N-am superstiții, n-am obiceiuri. Dorințele mi le pun când apuc, când e necesară o întâmplare externă ajutătoare. Nu cred că data semnifică ceva special.

SPECTACOLA: Cum a fost anul 2022 pentru tine și cum îți dorești să fie 2023?

Andrei Aradits: 2022 a fost cam cel mai stupid an. Aș vrea să-l uit definitiv. Sper ca 2023 să fie mai blând și să conțină finanțe multe și nemeritate.

SPECTACOLA: Care a fost cea mai mare provocare în 2022?

Andrei Aradits: Yoga.

SPECTACOLA: Cine se ocupă de prepararea mâncărurilor de sărbători? Există un fel de mâncare care nu vă lipsește în niciun an?

Andrei Aradits: Toată lumea contribuie! Fiecare cu specialitățile proprii. Eu fac niște cozonaci. La sarmale nu m-am băgat niciodată, deși mă cam bate gândul să încerc și eu să fac anul ăsta.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel