Andreea Liptak a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a plecat de la pupitrul știrilor Pro TV: „Mi-a fost rușine de rușinea lor”

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video: YouTube/Altceva cu Adrian Artene. Sursă foto: Instagram
Descriere foto: Captură video: YouTube/Altceva cu Adrian Artene. Sursă foto: Instagram

Andreea Liptak, fosta prezentatoare a știrilor Pro TV, a fost invitată în podcastul „Altceva cu Adrian Artene”, unde a făcut mărturisiri neașteptate despre plecarea sa din televiziune.

Andreea Liptak a fost una dintre cele mai cunoscute prezentatoare de știri de la noi din țară, iar în urmă cu 12 ani a decis să se retragă de pe micul ecra. În anul 2012, fosta prezentatoare a știrilor Pro TV a dezvoltat o afacere în domeniul cosmeticelor alături de soțul său, Răzvan Spiridon. Între timp, cei doi au ajuns milionari în euro. Invitată în cadrul podcastului, „Altceva cu Adrian Artene”, celebra știristă de la Pro TV, Andreea Liptak a vorbit despre plecarea sa din televiziune.

„Prima mea apariție a fost un dezastru total”

Andreea Liptak, celebra știristă de la Pro TV, a mărturisit că aflat peste noapte că trebuie să prezinte știrile din sport. Deși nu se simțea pregătită, a încercat, însă prima sa apariție pe sticlă a fost un eșec.

„Prima mea apariție a fost un dezastru total. Categoric eram un om de știri, însă oportunitatea de a veni în București a fost aceea de a prezenta în cadrul redacției de știri din sport și, categoric, eu nu eram făcută pentru asta, dar dacă acolo s-a ivit oportunitatea. Am încercat să mă adaptez. Am avut colegi extraordinari, printre care și soțul meu. Habar n-aveam că va ajunge soțul meu peste ani. Am avut o relație de colegialitate, nici măcar de prietenie, am fost destul de distanți unul față de altul, dar atmosfera de acolo m-a ajutat. Erau mai mulți bărbați și câteva femei, dar ei ne susțineau. 

Cred că-și dădeau seama de inabilitatea noastră, că nu puteam face anumite lucruri, dar ne tolerau. Adrian Sârbu și-a dorit la momentul respectiv să revoluționeze știrile sportive și a creat un concept, probabil preluat din afară, și anume știri sportive prezentate de femei. Aș fi fost prima prezentatoare la pupitrul știrilor sportive. Cum se face totul în Pro, m-au anunțat de pe o zi pe alta, că voi intra să prezint a doua zi. Mi-au spus seara și nu am dormit toată noaptea. Am fost extrem de stresată, nu aveam exercițiu. Am făcut câteva probe în platou, dar nu să mă simt pregătită. Stresată, obosită, nedormită și a ieșit un dezastru”, a spus Andreea Liptak la podcastul „Altceva cu Adrian Artene”.

„Ai intrat pe post astăzi și ai ieșit de pe post tot astăzi”

După prima sa emisie, Andreea Liptak avea să afle că va fi și ultima. Ulterior, celebra știristă de la Pro TV a trecut la pupitrul știrilor Pro TV. „Imediat după emisie am ieșit din platou și mi s-a spus: «Ai intrat pe post astăzi și ai ieșit de pe post tot astăzi». Am zis ok. Știam că nu eram din filmul acela. Și mă gândeam ce o să fac. În redacția de sport e evident că nu sunt potrivită acolo, pentru că simțeam în timp ce vorbeam că nu sunt din acea lume. Evident că nu am transmis ceea ce trebuia.

Cred că eram mai credibilă la știri, nu acolo. Energia mea, abilitatea de a citi de pe prompter, de a mă conecta cu publicul dincolo de camere au fost ingredientele pe care le-a luat mai mult în considerare Adrian Sârbu. El era cel care decidea cine intră și cine iese de pe post. Mesajul nu era din mine, nu eram eu. Cred că după prima știre i-a părut rău. Am făcut și gafe. Am întrebat cum se citesc (n.r. numele echipelor), nu aveam cultura necesară să prezint din redacția respectivă. Ăsta e adevărul. Am fost pusă din nou pe calea mea, cei de la știri s-au bucurat enorm și au zis e a noastră, să vin înapoi. Și așa am ajuns înapoi la știri, printr-un eșec”, a precizat Andreea Liptak.

Te-ar puteaa interesa și: Cătălin Măruță a ajuns de urgență la spital. Ce a pățit prezentatorul TV: „Asta lipsea”

Andreea Liptak a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a plecat de la pupitrul știrilor Pro TV

În 2012 i s-a spus că ar trebui să iasă de la pupitrul știrilor Pro TV, cel puțin o perioadă. Atunci s-a zvonit că afacerea pe care o avea în paralel cu cariera în televiziune ar fi fost motivul plecării sale.

„Într-o zi de vineri, după emisie, m-au invitat directorii departamentului de știri să avem o discuție și mi s-a spus că o așteaptă pe cea care conduce departamentul de PR și mi-au spus că de luni vor să ies de la știrile de dimineață, cel puțin o perioadă. Eu știam exact ce putem noi să vindem. Cifrele de rating nu erau reduse.

Am plecat în apogeu din Pro TV, dar cumva am înțeles calculul pe care ei și l-au făcut. Au spus că au făcut niște studii de piață și studiile care aveau ca rol calculul valorii mele ca personaj media nu erau în favoarea mea. Mi-au spus că eu nu am valoarea unui personaj de televiziune cum e Pro TV, care să fie conformă cu așteptările pe care le aveau ei de la audiența lor. Nu am cerut niciodată acel studiu. Mi-au spus că atunci când spun numele meu nu știe nimeni cine sunt. (...) Mi-a fost rușine de rușinea lor. Nu am vrut să le cer dovezi, pentru că nu vreau să par o persoană plină de orgoliu, pentru că nu sunt”, a mai declarat Andreea Liptak.

Te-ar puteaa interesa și: Sebastian Dobrincu a rupt tăcerea și a spus motivul din spatele despărțirii de Ioana Ignat: „Am încercat tot”

 

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel