Andreea Esca, în doliu. Vedeta a pierdut o persoană dragă: „I-am rămas recunoscătoare”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Andreea Esca, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Andreea Esca, Instagram

Andreea Esca este în doliu, după ce a pierdut o persoană dragă. Prezentatoarea TV a transmis și un mesaj sfâșietor.

Andreea Esca este în doliu. Mentorul său, jurnalistul Ilie Ciurescu, unul dintre cei mai cunoscuți crainici de știri din istoria televiziunii din România a încetat din viaţă. Cu tristețe în suflet, prezentatoarea TV a transmis și un mesaj sfâșietor pe rețelele de socializare. 

„Când am intrat pentru prima dată în clădirea Pro TV, pe atunci sediul redacției de sport Canal 31, am făcut cunoștință cu Domnul Ilie Ciurescu și echipa lui minunată și entuziastă de jurnaliști sportivi excepționali.

Excepționali, pentru că așa îi alesese, instruise, antrenase, educase domnul Ciurescu. Mulți băieți înalți, frumoși, pasionați de sport, cu multe cuvinte în vocabular și toate informațiile despre sport. Și câteva fete, la fel de bine pregătite!

Orice sport își găsise fanul. Cei mai mulți erau studenți la Academia Națională de Educație Fizică și Sport, iar ceilalți foarte îndrăgostiți de sport. Fiecare era genial pe bucățica lui.

Fotbal, baschet, atletism, înot, patinaj, gimnastică ritmică și gimnastică sportivă, box, judo, volei, handbal și așa mai departe. Nu exista nicio întrebare la care să nu aibă răspuns. Pentru că așa îi voia Domnul Ciurescu. Perfecți.

Eu venisem ca parte a unei redacții de știri care urma să se formeze și în pauzele de pregătire îmi făceam mereu de lucru pe la etajul «sportivilor» să fur meserie și o cafea de la «Domnișoara Puși», secretara de redacție, și dânsa o profesionistă și o perfecționistă.

I-am admirat pe toți din umbră, din prima zi, și pentru totdeauna. Ilie Ciurescu și echipa lui erau într-adevăr o echipă și așa vor rămâne în memoria mea. Pentru că el știa să fie un leader, iar ei iubeau ceea ce făceau. N-aveau zile, nopți, program, bonusuri, telefoane mobile. N-aveau sărbători și vacanțe. Dar erau așa de fericiți!

Aveau o mare pasiune pentru sport și un loc unde să poată vorbi despre asta lumii întregi. Ce inspirație această gașcă! Iar dovadă că fiecare dintre ei era valoros este că și în ziua de azi sunt nume de referință în toate televiziunile din România.

Andreea Esca: „I-am rămas recunoscătoare”

Au plecat mai departe, la un moment dat, cu tot ce au învățat și i-au învățat pe alții. Sau au rămas în trust ca un reper de «așa se face jurnalism». Pentru că Domnul Ciurescu nu știa și nu era interesat să facă nimic la «..ui mă-să».

Pentru că preda jurnalismul acela cu «informații verificate din trei surse independente», cu ziariști de televiziune cu dicție, ținută, cultură generală, pasiune, seriozitate, tenacitate, dragoste de muncă.

Chiar dacă n-am lucrat cu dânsul atât de mult ca Moșu, Dedu, Florian Petrică, Felix, Sorin Enache, Vali Moraru, Cobilanschi, Antal, Gullit, Șerban, Topo, Deobald, Răzvan Spiridon, Călin Vrabie, Mironica, Craiu, Chican, Antal, Gostian, și alții, l-am respectat la fel de mult.

I-am rămas recunoscătoare pentru că a avut încredere să mă adopte în echipa lor perfectă în timpul Campionatului Mondial de Fotbal din 1994 și să mă trimită pe teren, când au revenit în țară fotbaliștii noștri”, a scris Andreea Esca pe pagina de Facebook.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel