Andreea Balaban te învață cum să îți alegi tunsoarea în funcție de forma feței

Data actualizării: | Data publicării:
Andreea Balaban, foto instagram
Descriere foto: Andreea Balaban, foto instagram

Tunsoarea este o problemă majoră pentru multe dintre femei, însă dacă respecți aceste reguli, cu siguranță, de sărbători vei fi în centrul atenției 

Tunsoarea potrivită poate face minuni pentru orice tip de formă. Dacă ţi-ai propus să faci o schimbare în acest sezon, atunci trebuie să știi că  forma feţei și tipul de păr pe care îl ai sunt elementele cheie în alegerea unei tunsori care să te avantajeze.

Chiar dacă te-ai hotărât să mergi la salon, ar fi bine să afli înainte ce tip de formă ai și ce tunsoare ți se potrivește cel mai bine pentru a avea așteptări realiste și rezultatele dorite .

Potrivit vlogului Andreei Balaban, influencer, trebuie să respectăm câteva reguli în ceea ce privește tunsoarea și schimbarea de look. 

Cum determini forma figurii tale ?

Măsurând-o! Măsoară lățimea maxilarului, fruntea, lungimea de la un pomete la altul. Fă media acestor măsurători. Măsoară apoi lungimea feței pornind din punctul în care începe linia părului și până la barbie

Dacă lungimea este aproximativ aceeași cu media lățimii – fața ta are forma rotundă. Dacă lungimea este de aproximativ 1,5 ori mai mare decât lățimea medie – fața ta are forma ovală. Dacă lungimea este de peste 1,5 ori mai lungă decât media lățimii – fața ta are forma alungită. Dacă lungimea este aproximativ aceeași cu media lățimii, dar maxilarul este de departe cea mai largă parte a feței – fața ta are forma pătrată. Dacă obrajii sunt cea mai largă parte a figurii tale – fața ta are formă de diamant. Dacă ai bărbia ascuțită și maxilarul semnificativ mai larg decât fruntea – fața ta are forma triunghiulară.

Ce tunsoare ți se potrivește cel mai bine

Dacă față ta are forma rotundă

Dacă ai fața rotundă alege-ți un stil care alungește trăsăturile. Dacă alegi o tunsoare cu mult volum pe creștet, forma ta va dobândi mai multă  simetrie. Nu îți lasă părul lung și ferește-te de tunsorile cu franjuri ascuțiți pentru că acestea conferă rotunjime feței.

Dacă fața ta are forma ovală

 Ești un norocos pentru că poți să alegi dintr-o gamă variată de tunsori și îți poți aranja părul cu cărare pe ambele părți cu la fel de mult succes. Evită totuși bretoanele lungi pentru că acestea îți vor face fața să pară prea rotundă.

Dacă față ta are formă alungită

Alege tunsori bine proporționate, de preferat cu breton. Ar fi indicat că părul de pe tâmple să nu fie tăiat prea scurt, iar cel de pe creștet să nu aibă prea mult volum.

Dacă față ta are formă pătrată

Pentru bărbații cu maxilare puternice o tunsoare scurtă este cea mai potrivită. Evită bretoanele și nu îți face niciodată cărare pe mijloc.

Dacă față ta are formă de diamant

Dacă ai fruntea și bărbia înguste și pomeții prea proeminenti alege o tunsoare cu mult volum și cu breton. Evită tunsorile prea scurte. Nu vor face decât să îți evidențieze pomeții.

Dacă față ta are formă triunghiulară

O tunsoare de lungime medie cu extra volum ți se potrivește cel mai bine. Pentru mai mult echilibru între tunsoare și trăsături ai putea să îți lași părul ceva mai lung.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel