Andi Vasluianu a început cu „munca de jos”: Căram făină. Mă duceam pe la 4 dimineaţa ca să descărcăm camionul

Data publicării:
Andi Vasluianu, foto TVR
Descriere foto: Andi Vasluianu, foto TVR

Andi Vasluianu a vorbit despre începutul carierei sale, despre greutățile prin care a trecut și despre modul în care își dorește să trăiască

Andi Vasluianu: „Eu cred că încă nu am ajuns nicăieri, tot caut!”

Irina Păcurariu continuă seria interviurilor de elită la „Rețeaua de idoli”. Luni, 11 aprilie, de la ora 21:00, la TVR 2 vine un actor foarte îndrăgit de public: Andi Vasluianu.

Invitatul Irinei Păcurariu la „Reţeaua de Idoli” se numără printre cele mai cunoscute figuri ale noului val cinematografic românesc. În vârstă de 47 de ani, Andi Vasluianu este unul dintre reprezentanții cei mai apreciaţi ai tinerei generaţii de actori, extrem de expresiv, cu şarm şi umor bine dozat, preferat de aproape toţi regizorii de la noi. Actorul Andi Vasluianu este foarte prolific jucând, din 1997 şi până azi, în aproape 50 de filme iar în teatru a interpretat tot atâtea roluri. Mai mult, are deja un premiu Gopo pentru „Cel mai bun actor în rol secundar”, în filmul „Hârtia era albastră” (2007), şi o nominalizare Gopo pentru „Cel mai bun actor”.

Absolvent al Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale" (promoţia 1999, clasa Sanda Manu), Andi Vasluianu mărturisește: „M-am făcut actor pentru că iubesc această meserie şi iubesc cum m-a modelat actoria. Cred foarte tare că introspecţia pe care mi-o dă actoria, mi se potriveşte mănuşă. N-aş fi putut să simt la fel de mult dacă aş fi ales altceva”.

A lucrat într-o brutărie turcească

Despre stilul său, Andi Vasluianu spune că „Îmi place mai mult cuvântul a interpreta decât expresia a intra în personaj”. Iar despre parcursul său profesional, a dezvăluit la „Rețeaua de Idoli”:  „Întâi am intrat la o brutărie turcească, cum era la începutul anilor 90 şi căram făină. Mă duceam pe la 4 dimineaţa ca să descărcăm camionul. Pe atunci, eram elev la seral, iar după amiaza mă duceam la şcoală. Maximum pe care l-am făcut în acel loc de muncă, am împletit o japoneză.
Eu nu cred că ai ajuns undeva şi s-a terminat. Apoi, devine totul o bucurie. În viața reală, nu se întâmplă aşa la nimeni. Cred că încă nu am ajuns nicăieri, tot caut. La un moment dat, se vor înmulţi momentele acestea trăite în prezent şi mă voi bucura mai mult. Cred că, de fapt, asta caut. Să trăiesc aici, acum şi să mă bucur de tot ceea ce primesc”, a spus invitatul Irinei Păcurariu în emisiunea „Rețeaua de Idoli” de luni, 11 aprilie, la TVR 2.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel