Anca Serea, probleme grave de sănătate. Ce s-a întâmplat cu vedeta: „Niște simptome foarte urâte și de nedescris”

Data publicării:
Sursa foto: Anca Serea, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Anca Serea, Instagram

Anca Serea se confruntă, din nou, cu probleme grave de sănătate. 

Vedeta a avut mari probleme de sănătate în trecut și a ajuns în repetate rânduri pe mâinile medicilor. Acum, vedeta se confruntă, din nou, cu grave probleme de sănătate. 

Anca Serea se confruntă, din nou, cu probleme grave de sănătate

Anca Serea le-a mărturisit fanilor săi, pe rețelele de socializare, că este foarte epuizată în ultima perioadă și nu se simte deloc bine, motiv pentru care stă numai în pat. Soția lui Adi Sînă a recunoscut că mama sa a fost alături de ea și a ajutat-o foarte mult. Totodată, Anca Serea a mărturisit că a mers la medic, acolo unde a făcut o serie de investigații și încearcă să aibă cât mai multă grijă de ea. 

„Vă mărturisesc că am avut o perioadă super, super grea. Efectiv, nu am fost atât de activă aici. Am crezut că nu îmi mai revin. Vreau să îi mulțumesc mamei mele că mi-a fost alături în aceste zile. Am avut niște simptome foarte, foarte urâte și de nedescris. Aproape că nu mai vedeam, tensiunea foarte mică, eram foarte amețită tot timpul, am stat numai în pat.

Nu știu cât de mult ați simțit voi, dar am avut un astfel de episod acum trei ani, când am fost diagnosticată cu anemia aceea acută. Astăzi este prima zi în care mă simt mai bine și mi-am propus să mă odihnesc și să am mai multă grijă de mine. Am făcut foarte multe investigații, am început cu o vizită la un medic generalist, apoi am fost la un hematolog, la un endocrinolog”, a povestit Anca Serea, pe Instagram.

Anca Serea: „Am căzut pe stradă”

În urmă cu trei ani, Anca Serea a trecut prin momente de coșmar, din cauza anemiei. Vedeta a povestit că a căzut pe stradă, în timp ce se afla în Bulgaria, în vacanță.

„Am avut o perioadă foarte nefericită, dar din care am învățat ceva foarte important. Mă trezesc mult mai recunoscătoare în fiecare dimineață și am învățat că trebuie să mă pun pe primul loc indiferent de orice. Trebuie să am grijă de sănătatea mea, ceea ce nu făcusem până acum. Pur și simplu am căzut pe stradă, în Bulgaria, la o întâlnire de afaceri. Eram cu Adi. Am simțit că nu mă simt bine, că nu mai am energie, nu mai vedeam bine. Am mers la o farmacie și am luat niște pastiluțe, niște suplimente. Eram deja… nu mai auzeam, nu mai vedeam cu partea dreaptă. Nu îmi mai simțeam mâinile și picioarele.

Am mers la spital și m-au descoperit cu hemoglobină și feritină zero, practic nu mai aveam niciun depozit de fier. Hemoglobina era 4,6, adică o valoare foarte mică. Pot să mă consider un om norocos, pentru că până în momentul acela nu am avut un episod care să îmi anunțe ceva. De aceea și medicii au fost foarte uimiți de cum am rezistat o perioadă atât de lungă”, declara Anca Serea.

Anca Serea, TOTUL despre lupta cu anemia feriprivă

Anemia feriprivă afectează mai mult de un sfert din populația globului. Poate să apară la adulți, copii, la femeia gravidă sau la bolnavii cronici și se manifestă prin lipsa fierului din sânge. 


SPECTACOLA: Care au fost primele simptome care te-au făcut să mergi la medic pentru investigatii?

Anca Serea: Practic povestea mea legată de anemie a început în urmă cu aproape 21-22 de ani. După cum foarte bine a menționat și a specificat doamna doctor, odată cu nașterea și sarcina primului copil, care în curând va face și el 20 de ani, peste câteva zile, David. Eu eram o mămică tânără, în anul doi de facultate. Bineînțeles că m am dus la diverse controale de rutină în perioada aceea și la primele analize medicul nostru mi-a  semnalat faptul că mă confrunt cu o anemie feriprivă. Țin minte că am luat... din teribilismul vârstei nu mi s a părut nimic grav. Ce-i drept nici manifestările nu erau atât de puternice. Am urmat un tratament pe toată perioada sarcinii dar apoi l-am întrerupt și asta a dus cu timpul la situația în care m-am aflat cu un an în urmă și mai degrabă despre asta aș povesti. Aș vrea să specific faptul că vina îmi aparține în totalitate. Am ajuns în această situație în care să fiu diagnosticată cu această anemie pentru că nu am urmat un tratament în mod consecvent și poate de multe ori nici una nici un tratament corect. Regimul și stilul meu de viață nu au fost întotdeauna cele mai sănătoase și cele mai corecte. Eu foarte mulți ani de zile nu am mâncat, am avut o alimentație selectivă și de origine mai multă vegetală m-am privat de-a lungul timpului de un program de somn sănătos și normal, am avut un ritm de viață și am în continuare susținut dar nu atât de sănătos... 

Spectacola: În ciuda diagnosticului, ai avut mai multe sarcini. Ai avut nevoie de măsuri speciale pe parcursul sarcinilor și în perioada când ai alăptat? Diagnosticul de anemie ti-a pus in pericol vreo sarcină? 

Anca Serea: Nu. Eu am născut de fiecare dată cu același medic și dânsul cunoaște foarte bine problemele de sănătate și am monitorizat atent starea mea am descoperit între timp și o formulă adecvată femeilor însărcinate oarecum vegană, pe care o luam în perioada aceea. Acum nu mai iau. 
N-am avut probleme dar am fost atentă, adică știam că mă confrunt practic cu această problemă iar atenția mea a fost una foarte crescută, foarte ridicată în perioada sarcinilor.

Citește continuarea AICI



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel