Anca Serea, pildă emoționantă pentru părinți: Cât suntem în viață, copilul va avea mereu nevoie de părinți

Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Instagram Anca Serea
Descriere foto: Foto: Instagram Anca Serea

Anca Serea a povestit o întâmplare emoționantă pentru părinți. 

"Bună dimineața, dragilor! Vă salutam din trenul spre Viena. Iată o pildă impresionantă, pe care am vrut să o împărtășesc cu voi:

"În fiecare an părinții lui Mihai îl duceau la bunica lui în vacanța de vară...

Și se întorceau acasă cu același tren, a doua zi.

Într-o zi băiatul le-a spus părinților săi: „Sunt mare acum, pot să merg singur la bunica?"

După o scurtă discuție părinții au fost de acord.

Au stat în picioare așteptând plecarea trenului, și-au luat la revedere de la fiul lor, dându-i un sfat pe fereastră, în timp ce Mihai le tot repeta: "Știu! mi s-a spus asta de peste o mie de ori".

Trenul stă să plece și tatăl lui i-a șoptit la urechi:

„Fiule, dacă te simți rău sau nesigur, asta e pentru tine". Și a pus ceva în buzunar.

Acum Mihai este singur, stând în tren, fără părinții lui, pentru prima dată. Admiră peisajul de la fereastră, în jurul lui străinii se împing, fac mult zgomot, intră și ies din vagon. Supervizorul îi dă câteva sfaturi despre călătoria de unul singur. O persoană l-a privit cu ochi triști.

Mihai începe să se simtă mai rău cu fiecare minut care trece.. Și chiar e speriat. Își pune capul jos, stă într-un colț, singur, cu lacrimi în ochi. Apoi își amintește că tatăl lui i-a pus ceva în buzunar. Tremurând, caută ce i-a pus tatăl lui în buzunar. A găsit hârtia, a citit-o, pe ea scria: „Fiule, sunt în ultimul vagon".

Așa este viața. Trebuie să lăsăm copiii, să avem încredere în ei. Dar mereu trebuie să fim în ultimul vagon, privind, în caz că le este frică sau dacă găsesc obstacole și nu știu ce să facă. Trebuie să fim aproape de ei. Cât suntem în viață, copilul va avea mereu nevoie de părinți", a scris Anca Serea pe pagina de Instagram.

Motivul pentru care Anca Serea și Adi Sînă nu mai dorm împreună: Eu dorm în living, pe canapea

 

Anca Serea și Adi Sînă au o familie numeroasă. Cei doi au 6 copii și casa plină. Invitați în emisiunea Vorbește Lumea, de la PRO TV, Adi Sînă a dezvăluit că nu mai doarte în pat cu soția sa, din cauză că nu mai are loc. 

"Eu sunt acasă ca și la hotel. Eu dorm în living, pe canapea. Dormitorul nostru s-a trasformat în camera copiilor. Îți dai seama că nu e chiar plăcut, că eu nu am nici baia mea, nu am nici patul meu. Am o bocceluță cu pasta de dinți și mă plimb...Astăzi folosesc eu baia asta? Că aici e ocupat...Și în seara asta poate reușesc să dorm într-un pat normal. E bătaie pe fosta cameră a lui David.", a declarat Adi Sînă, în emisiunea de la PRO TV.

Anca Serea, TOTUL despre lupta cu anemia feriprivă: Foarte mulți ani de zile nu am mâncat


Anemia feriprivă afectează mai mult de un sfert din populația globului. Poate să apară la adulți, copii, la femeia gravidă sau la bolnavii cronici și se manifestă prin lipsa fierului din sânge. 

Anca Serea: Regimul și stilul meu de viață nu au fost întotdeauna cele mai sănătoase și cele mai corecte

Anca Serea a fost diagnosticată cu anemie feriprivă, în urmă cu 20 de ani. 

Anca Serea și dr. Daniela Baltă, medic de familie, au acceptat să răspundă la câteva întrebări pentru Spectacola. 

SPECTACOLA: Care au fost primele simptome care te-au făcut să mergi la medic pentru investigatii?

Anca Serea: Practic povestea mea legată de anemie a început în urmă cu aproape 21-22 de ani. După cum foarte bine a menționat și a specificat doamna doctor, odată cu nașterea și sarcina primului copil, care în curând va face și el 20 de ani, peste câteva zile, David. Eu eram o mămică tânără, în anul doi de facultate. Bineînțeles că m am dus la diverse controale de rutină în perioada aceea și la primele analize medicul nostru mi-a  semnalat faptul că mă confrunt cu o anemie feriprivă. Țin minte că am luat... din teribilismul vârstei nu mi s a părut nimic grav.

Ce-i drept nici manifestările nu erau atât de puternice. Am urmat un tratament pe toată perioada sarcinii dar apoi l-am întrerupt și asta a dus cu timpul la situația în care m-am aflat cu un an în urmă și mai degrabă despre asta aș povesti. Aș vrea să specific faptul că vina îmi aparține în totalitate. Am ajuns în această situație în care să fiu diagnosticată cu această anemie pentru că nu am urmat un tratament în mod consecvent și poate de multe ori nici una nici un tratament corect. Regimul și stilul meu de viață nu au fost întotdeauna cele mai sănătoase și cele mai corecte. Eu foarte mulți ani de zile nu am mâncat, am avut o alimentație selectivă și de origine mai multă vegetală m-am privat de-a lungul timpului de un program de somn sănătos și normal, am avut un ritm de viață și am în continuare susținut dar nu atât de sănătos... 

Citește mai departe AICI

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anca Sina Serea (@anca_sina_serea)Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Giorgiana Croitoru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel