Anca Serea, forțată de problemele de sănătate să consume un anumit aliment: „Înainte nu mâncam”

Anca Serea, foto Instagram
Descriere foto: Anca Serea, foto Instagram

Anca Serea a fost diagnosticată cu o afecțiune care a făcut-o să-și schimbe complet stilul de viață.

Anca Serea a fost diagnosticată cu anemie feriprivă, în urmă cu 20 de ani. 

 

Vedeta a avut mari probleme de sănătate în trecut și a ajuns în repetate rânduri pe mâinile medicilor. Zilele trecute, vedeta a ajuns din nou pe mâna medicilor, după ce a acuzat stări de rău. Soția lui Adi Sînă a decis să facă câteva analize, pentru a se liniști, dat fiind faptul că urmează să plece și într-o vacanță, în Austria și în Germania, alături de familia sa.

Anca Serea a ajuns la spital cu tenisunea 9

Vedeta le-a povestit și fanilor săi, pe rețelele de socializare, că are tensiunea foarte mică.

„După o săptămână foarte grea în care și voi ați observat că am lipsit. Am lipsit că am fost super obosită, din păcate cu tensiunea 9”, a scris Anca Serea pe pagina sa de socializare.

 

Și-a schimbat alimentația din cauza bolii

Problemele de sănătate ale prezentatoarei TV au determinat-o să-și schimbe complet stimul de viață. La capitolul alimentație. aceasta trebuie să consume mai multă carne, lucru care îi displace. 

„Înainte nu mâncam proteină animală foarte mult. Pur și simplu, nu îmi plăcea. Acum încerc asta mai des.

Iau suplimente dacă este cazul, merg mai des la doctori. Fac lucruri pe care orice om normal ar trebui să le facă, să își verifice din când în când sănătatea. Am făcut și sesiuni de acupunctură, de exemplu', a detaliat Anca Serea pentru fanatik.ro.


Anca Serea, TOTUL despre lupta cu anemia feriprivă

Anemia feriprivă afectează mai mult de un sfert din populația globului. Poate să apară la adulți, copii, la femeia gravidă sau la bolnavii cronici și se manifestă prin lipsa fierului din sânge. 


SPECTACOLA: Care au fost primele simptome care te-au făcut să mergi la medic pentru investigatii?

Anca Serea: Practic povestea mea legată de anemie a început în urmă cu aproape 21-22 de ani. După cum foarte bine a menționat și a specificat doamna doctor, odată cu nașterea și sarcina primului copil, care în curând va face și el 20 de ani, peste câteva zile, David. Eu eram o mămică tânără, în anul doi de facultate. Bineînțeles că m am dus la diverse controale de rutină în perioada aceea și la primele analize medicul nostru mi-a  semnalat faptul că mă confrunt cu o anemie feriprivă. Țin minte că am luat... din teribilismul vârstei nu mi s a părut nimic grav. Ce-i drept nici manifestările nu erau atât de puternice. Am urmat un tratament pe toată perioada sarcinii dar apoi l-am întrerupt și asta a dus cu timpul la situația în care m-am aflat cu un an în urmă și mai degrabă despre asta aș povesti. Aș vrea să specific faptul că vina îmi aparține în totalitate. Am ajuns în această situație în care să fiu diagnosticată cu această anemie pentru că nu am urmat un tratament în mod consecvent și poate de multe ori nici una nici un tratament corect. Regimul și stilul meu de viață nu au fost întotdeauna cele mai sănătoase și cele mai corecte. Eu foarte mulți ani de zile nu am mâncat, am avut o alimentație selectivă și de origine mai multă vegetală m-am privat de-a lungul timpului de un program de somn sănătos și normal, am avut un ritm de viață și am în continuare susținut dar nu atât de sănătos... 

Spectacola: În ciuda diagnosticului, ai avut mai multe sarcini. Ai avut nevoie de măsuri speciale pe parcursul sarcinilor și în perioada când ai alăptat? Diagnosticul de anemie ti-a pus in pericol vreo sarcină? 

Anca Serea: Nu. Eu am născut de fiecare dată cu același medic și dânsul cunoaște foarte bine problemele de sănătate și am monitorizat atent starea mea am descoperit între timp și o formulă adecvată femeilor însărcinate oarecum vegană, pe care o luam în perioada aceea. Acum nu mai iau. 
N-am avut probleme dar am fost atentă, adică știam că mă confrunt practic cu această problemă iar atenția mea a fost una foarte crescută, foarte ridicată în perioada sarcinilor.

Citește continuarea AICIGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Dată: 27 iun 2022, 22:45 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience