Anca Lungu, mărturisire copleșitoare despre sarcină: „Am simțit că ceva nu e bine. Medicul era mai tăcut”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Anca Lungu, instagram
Descriere foto: Sursa foto: Anca Lungu, instagram

Anca Lungu mărturisește, pe pagina sa de Instagram, despre experiența cumplită prin care a trecut acum 10 ani, din cauza situației inimaginabile din spitale, când a aflat că va deveni mama unui bebeluș prematur.

Anca Lungu a împărtășit o poveste personală și emoționantă pe contul său de Instagram , despre experiența sa cu nașterea prematură a copilului său. Ea relatează cum a simțit că ceva nu este în regulă în timpul consultațiilor medicale săptămânale, iar îngrijorarea a crescut pe măsură ce sarcina ei avansa.

„Am simțit că ceva nu e bine. Medicul era mai atent și mai tăcut în timpul consultațiilor care deveniseră săptămânale. Îngrijorarea creștea, burta nu”, a spus Ana Lungu pe rețelele sociale.

Te-ar putea interesa și: Unde se ascunde excesul de zahăr. Dr. Mihail, avertisment: „Este o păcăleală. Îl arunci la gunoi, acolo îi este locul!”

10 ani în urmă, Anca a primit vestea că va deveni mama unui bebeluș prematur

Povestea continuă cu detaliile coplesitoare ale luptei pentru viață a bebelușului ei, care a avut nevoie de îngrijiri medicale intensive imediat după naștere. Anca descrie cu durere cum a fost să-și vadă copilul conectat la aparate într-un incubator, monitorizat pentru respirație și hrănit printr-un tub.

„În mai, acum 10 ani, am primit vestea că voi deveni mama unui bebeluș prematur.

Asta însemna că înainte de a ajunge în camera pregătită cu multă dragoste acasă, bebelușul meu avea nevoie de o cameră mult mai mică, cea mai mică dintre toate! E cumplit să-ți vezi puiul conectat la aparate în burta unui incubator, cu respirația monitorizată și hrănit printr-un tub, dar mult mai cumplit e ca maternitatea în care a venit pe lume să nu aibă aceste aparate care pot face diferența dintre viață și moarte”, a scris Ana Lungu, pe rețelele sociale.

Ea subliniază că, în România, încă există maternități care nu sunt echipate corespunzător pentru a oferi îngrijire adecvată bebelușilor prematuri, o realitate care poate face diferența între viață și moarte, iar în această situație dificilă, Anca aduce în atenție eforturile Organizației Salvați Copiii de a echipa spitalele și maternitățile din țară cu incubatoare și alte echipamente necesare pentru a salva vieți. 

„Din păcate, în România, țara în care una din zece nașteri este o naștere prematură, încă mai există instituții medicale cărora le lipsesc astfel de dotări.

Organizația Salvați Copiii continuă misiunea de echipare a spitatelor și maternităților din țară cu incubatoare, iar voi puteți cumpăra viață pentru viitorii copii ai României redirecționând 3,5% din impozitul pe venit.

Data limită pentru completarea formularului este 25 mai. Găsiți un link în bio. Un gest mic pentru voi, o șansă mare de supraviețuire pentru copiii născuți prematur! Lasă un mesaj dacă ai trecut și tu printr-o experiență similară și nu uita să dai o mână de ajutor sistemului nepregătit!”, a scris Anca Lungu, pe pagina sa de Instagram.

Te-ar putea interesa și: Denise Rifai, despre modelele ei din jurnalismul românesc: „Sunt două femei în plină putere, repere și astăzi. Sunt extraordinare”

Răspunsul comunității a fost copleșitor, iar gândurile bune și mesajele încurajatoare primite de la urmăritori au avut un efect pozitiv asupra mesajului transmis de Anca Lungu: „Eu sunt un astfel de copil. Acum 34 de ani. Totul este foarte bine acum, suntem puternici, speciali, minunați”, a scris o urmăritoare de-ale Ancăi Lungu, la postarea acesteia.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anca Lungu (@anca.lungu)



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Ana-Maria Bugiu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel