Anamaria Prodan, motivul pentru care i-a făcut de două ori parastas mamei sale anul acesta: „Am decis să facem o mică schimbare”

Data publicării:
Descriere foto: Anamaria Prodan, Instagram, Ionela Prodan, captură video Youtube
Descriere foto: Descriere foto: Anamaria Prodan, Instagram, Ionela Prodan, captură video Youtube

Anamaria Prodan a dezvăluit motivul pentru care i-a făcut de două ori parastas mamei sale anul acesta.

Ionela Prodan s-a stins din viață în 2018, la vârsta de 70 de ani. Regretata artistă a murit în urma unei boli incurabile și, în ciuda încercărilor disperate ale impresarei de a-și salva mama, în toate colțurile lumii, medicii nu au mai putut face însă nimic. La cinci ani de la trecerea în neființă a mamei sale, Anamaria Prodan a mărturisit că a făcut o mică schimbare, în ceea ce privește pomana artistei. 

Anamaria Prodan, motivul pentru care i-a făcut de două ori parastas mamei sale anul acesta

Astfel, Anamaria Prodan a decis să organizeze un eveniment mai restrâns, cu cei apropiați, deoarece ziua comemorării Ionelei Prodan a coincis, anul acesta, cu prima zi de Paște ortodox.

„Anul acesta, am decis să facem o mică schimbare. Ca atare, nu am mai avut o ceremonie publică, fiindcă data la care s-au împlinit cinci ani de la plecarea mamei a coincis cu Paștele. Nu am mai invitat nici presa, nici alți prieteni apropiați. Iar în prima zi de Paște, am fost doar noi, cei din familie, la mormântul mamei”, a precizat Anamaria Prodan pentru Playtech Știri.

Ionela Prodan a fost pomenită, în Săptămâna Luminată, și de ”Regina întunericului”

 Gabriela Lucuțar, cel mai cunoscut antreprenor de pompe funebre din România, supranumită și „Regina întunericului”, a organizat și ea o comemorare a regretatei artiste, cu care era bună prietenă. 

„Gabriela a ținut să facă gestul ăsta și din prietenie cu mine, fiindcă toată lumea știe că suntem mai mult decât prietene foarte bune, dar și din respect pentru Ionela Prodan. Puțini știu că mama o considera ca pe o fiică a sa. Și gestul ei mi-a făcut mare plăcere, căzând în marțea din Săptămâna Luminată, cea de după Paște, imediat. Ea le-a chemat alături și pe câteva dintre alte prietene bune, comune, din rândul celor care au trăit și au crescut în casa mamei”, a mai spus Anamaria Prodan, pentru Playtech Știri.

Ce învățătură a primit de la mama ei, Ionela Prodan

„Eu, când merg la mama, la cimitir, sărbătoresc. Nu plâng! Nimeni din familia noastră nu plânge! Mama m-a învățat că trebuie să fim pregătiți ca într-un anume moment să știm să trecem demni în cealaltă lume. Că vine o zi în care viața noastră pe acest pământ se sfârșește și că trebuie să trecem un anume prag. Noi nu urlăm, nu ne plângem morții, nu ne smulgem părul din cap, ci îi sărbătorim pe cei care au trăit frumos, ca mama mea. Iar cine a trăit frumos pe pământ nu poate fi decât la fel de frumos și pe lumea cealaltă!”, și-a explicat ea crezul personal și familial.

Înmormântarea Ionelei Prodan a fost asemănătoare unei nunți.

„Dacă la nunta ei a fost ceva splendid, așa am ales să fie și la înmormântare! O sărbătoare, nimic altceva. Cei care au trăit demn, fără a fi îngenuncheați, ca mama mea, mă vor înțelege cu siguranță. Mama a trăit o viață superbă. Iar eu am convingerea personală că acolo unde e acum nu poate fi diferit, știind ce suflet avea mama, știind cât bine a făcut tuturor! Iată de ce nu putem face altceva la mormântul ei decât o mică sărbătoare, de fiecare dată”, adaugă Anamaria Prodan,  pentru Playtech Știri.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel