Amestecă o mână de sare cu zeamă de lămâie. Vei economisi bani și vei avea rezultate mai bune decât cu produsele din supermarket

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash, Louis Hansel autor
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash, Louis Hansel autor

Pe măsură ce timpul trece, ne agățăm de anumite produse de curățenie de uz casnic fără să ne dăm seama că există și alte ingrediente foarte utile, practice, economice și chiar ecologice care ne pot oferi aceleași rezultate sau chiar mai bune decât cele pe care le cumpărăm cu mulți bani din supermarket.

De aceea, astăzi vă vom spune cum să folosiți sarea pentru a îndepărta petele dure de pe haine, de la sânge la vin roșu. Da, vorbim de sarea de masă cu care îți aromatizezi mâncarea. Cea care nu lipsește niciodată din bucătărie poate face minuni pentru hainele tale și nu doar pentru a îndepărta murdăria, pentru că are și alte secrete ascunse foarte utile pentru spălatul rufelor.

Sarea, alte utilizări în afară de îndepărtarea petelor

 

Sarea ajută la menținerea culorii: albul rămâne alb fără a deveni gri, negrul strălucitor fără a deveni plictisitor și culorile foarte vii. Este necesar să adăugăm o lingură de sare în mașina de spălat când ne spălăm rufele sau le lăsăm la înmuiat timp de 30 de minute amestecând apă caldă cu câteva linguri de sare înainte de a le spăla așa cum faci de obicei.

Sarea înmoaie țesăturile: Ei bine, nu lasă mirosul delicios de balsam, dar dacă speli hainele și apoi le lași să se înmoaie timp de 30 de minute într-o soluție de apă sărată, hainele vor fi moi. De asemenea, puteți adăuga patru linguri de sare în compartimentul mașinii de spălat rufe, plus puțin balsam pentru rufe pentru a le face să miroasă bine.

 

Citește continuarea pe STIRI DIASPORA

 

Trucuri ascunse în obiecte de zi cu zi care îți vor schimba viața

Bicarbonat de sodiu și oțet

Deși nu există niciun substitut pentru produsele de curățare a scurgerilor pe bază de substanțe chimice cumpărate în magazin, acest truc  este cel mai bun lucru. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați o parte bicarbonat de sodiu cu o parte oțet și să turnați soluția direct pe o țeavă drenată. Lăsați-o să stea timp de cinci până la zece minute înainte de a o spăla cu apă caldă clocotită.

 

Bicarbonat de sodiu și sare

Dacă nu aveți oțet la îndemână, puteți desfunda canalele de scurgere presărând în părți egale bicarbonat de sodiu și sare. Lasă-l să se odihnească timp de 30 de minute înainte de a trage apa, încă o dată, apoi alungă-l cu o oală cu apă fierbinte. 

 

Oțet, sare și lămâie

Indiferent dacă scurgerea este înfundată sau dacă aveți o acumulare aproape indestructibilă de murdărie, acest truc va face minuni. Pentru a începe, turnați părți egale de sare și oțet într-un castron, apoi o jumătate de parte de suc de lămâie proaspăt stors. Turnați-o în chiuvetă, lăsând soluția să stea până la 30 de minute înainte de a o urma cu o oală plină de apă clocotită.

 

Sare și apă caldă

Să presupunem că nu aveți la îndemână bicarbonat de sodiu, oțet, suc de lămâie sau detergent de canalizare. În acest caz, încercați să turnați o jumătate de cană de sare împreună cu o oală cu apă fierbinte în scurgerea înfundată. Dați soluției o jumătate de oră pentru a scăpa de acumularea din țeavă înainte de a spăla cu mai multă apă clocotită.

 

Cum să dezghețați carnea mai repede

Oricine a încercat vreodată să dezghețe carnea în mai puțin de 30 de minute știe că sarcina este imposibilă. Cu toate acestea, dacă doriți să petreceți mai puțin timp așteptând să se decongeleze carnea, puneți-o în pungi cu închizătoare și aplatizați-o cât mai mult posibil. Când vine timpul de gătit, vor avea nevoie de mai puțin timp pentru a se dezgheța complet.

 

Utilizați bandă adezivă pentru a deschide borcane

Deschiderea unui borcan de murături poate provoca o durere la încheietura mâinii și la degete. Pentru a le deschide relativ ușor sau poți lua niște bandă adezivă. Doar lipește banda adezivă de partea de sus a capacului, fă un mâner aderent, apoi trage cu toată puterea. Pârghia suplimentară va deschide capacul borcanului imediat potrivit lightandcharm.comGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel