Amestecă o lingură de ulei de măsline și câteva picături de lămâie. Un truc genial pe care trebuie să-l încerci!

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

În această perioadă rece, una dintre părțile corpului care suferă cel mai mult sunt mâinile. Totodată, spălarea constantă care este una dintre cele mai bune bariere pentru prevenirea infecțiilor, afectează pielea de pe mâini. Fie cu apă și săpun, fie cu gel hidroalcoolic, facem această spălare după cumpărături, după scoaterea câinelui, după strănut sau tuse, înainte și după masă.

O rutină care poate avea consecințe, mai ales pentru cei cu pielea cea mai sensibilă. Efecte secundare precum pielea aspra, crăpăturile, mâncărimea pielii sau chiar dermatita. Pentru toate acestea, hidratarea joacă un rol la fel de important ca și spălarea mâinilor. Pentru a o garanta, putem folosi oricând creme hidratante și specifice de mâini de mai multe ori pe zi, dar dacă ați rămas fără ea și preferați să apelați la alte variante cu ingrediente naturale pe care le aveți acasă.

Mască hidratantă pentru mâini

 

Pentru a face această mască hidratantă pentru mâini, veți avea nevoie de o lingură de ulei de măsline și câteva picături de lămâie, pentru a ajuta la curățarea și catifelarea pielii. Odată ce aceste două ingrediente sunt amestecate, va trebui doar să le puneți pe mâini cu un masaj ușor.

Amestecul îl poți aplica peste noapte, lăsându-l să se absoarbă și punându-ți mănuși sau înfășurându-ți mâinile în folie alimentară sau pur și simplu lăsând-o să acționeze pe piele timp de 15 până la 20 de minute și apoi clătește-ți mâinile cu apă caldă.

Dacă te hotărăști să aplici această mască și trebuie să pleci din casă din orice motiv sau mâinile tale vor fi expuse la un moment dat la soare, este important să te asiguri că le curăți bine și îți pui protecție solară pentru a evita pete de pe piele din cauza lămâii.

 

Citește continuarea pe STIRI DIASPORAGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel