Amestecă ghimbir, cătină, miere și lămâie pentru imunitate. Siropul de cătină face minuni primăvara

Data publicării:
Sursă foto: unsplash. autor: Katie Azi
Descriere foto: Sursă foto: unsplash. autor: Katie Azi

Bogat în vitamine, minerale, antioxidanți, acizi grași omega, acest suc de cătină vă va pregăti organismul pentru o imunitate de fier împotriva răcelilor și gripei. În plus, vă veți simți mai energic, stresul se va ameliora, vederea se va îmbunătăți și veți observa că nu veți mai avea probleme cu digestia.

Cele patru ingrediente (cătina, ghimbirul, lămâia și mierea), sub formă de sirop, alcătuiesc o combinație interesantă atât ca gust, cât și ca valoare nutritivă. Siropul de cătină se pregătește foarte ușor și este extraordinar de sănătos pentru toată familia.

Ingrediente - sirop de cătină pentru imunitate

- 500 g de cătina
- 100g ghimbir proaspăt
- 1 lămâie
- 5 linguri de miere

Cum se prepară siropul de cătină, ghimbir și lămâie

Pasul 1: Boabele de cătină se desprind de pe crenguțe cu o foarfecă, se spală, apoi se lasă să se usuce pe prosoape de hârtie, pe suprafețe mari, timp de aproximativ 1-2 ore. Pentru a îndepărta boabele de pe crenguțe, unii folosesc și un pieptene special cu dinți rari. Ideea este ca atunci când boabele se desprind de pe ramuri, cătina să nu se rupă. 

Pasul 2: Pregătim ghimbirul și lămâia pentru storcător. Spălăm și decojim ghimbirul și lămâia. Vom tăia ghimbirul în felii, astfel încât să poată fi stors cu ușurință, și la fel vom tăia și lămâia.

Pasul 3: După ce cătina, ghimbirul și lămâia sunt gata, în această etapă vom începe să stoarcem cu ajutorul unui storcător cu filet cu șurub. Începeți cu boabele de cătină, apoi din când în când adăugați încă o felie de lămâie și/sau ghimbir. Feliile de lămâie au și rolul de a decongestiona sita storcătorului (fluidizează sucul și desfundă sita).

Pasul 4: La final, adăugați mierea peste sucul obținut și amestecați până când aceasta se dizolvă complet.

Pasul 5: Siropul format se toarnă în recipiente de sticlă care se închid ermetic și se depozitează la rece (frigider) și la adăpost de lumină.

Pasul 6: Pulpa de cătină de mare și ghimbir obținută se usucă și poate fi folosită atât la prepararea ceaiurilor, cât și la obținerea de pulbere de cătină (prin măcinare, după ce s-a uscat bine). 

Citește continuarea pe STIRI DIASPORA



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel