Amendă URIAŞĂ pentru cei care merg cu câinii pe plajă, dacă nu respectă REGULILE. O nouă lege în Parlament

Data publicării:
Fotografie creată de Trinity Kubassek, de la Pexels
Descriere foto: Fotografie creată de Trinity Kubassek, de la Pexels

Un proiect de lege iniţiat de USR prevede amenzi uriaşe pentru cei care merg cu câini pe plajă fără a respecta mai multe reguli. 

Deputata USR Cristina Rizea, iniţiator, spune că, în ciuda faptului că animalele de companie nu au voie pe plajă conform legislaţiei actuale, românii nu ţin cont de această regulă şi nici nu colectează deşeurile lăsate în urmă de animale. 

"Deşi există reglementare expresă privind sancţionarea persoanelor care vin pe plajă însoţite de animale de companie, realitatea arată că autorităţile îndreptăţite nu aplică niciun fel de sancţiune. În urma unei întrebări parlamentare, adresate Ministerului Afacerilor Interne, am aflat că în ultimii ani nu s-a dat niciun fel de sancţiune pentru proprietarii de animale care se plimbă cu căţeii pe plajă. Realitatea e că oamenii nici nu ştiu că este interzis, Astfel, se impune modificarea cadrului normativ, în sensul reglementării accesului pe plajă al animalelor, cu respectarea unui set de norme menit să asigure curăţenia mediului înconjurător şi siguranţa tuturor celor aflaţi pe plajă", a explicat deputata, conform Agerpres.

Lesă, ham şi botniţă. Condiţii pentru posesorii de animale

 

Potrivit proiectului, accesul persoanelor fizice însoţite de animale de companie pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic este permis oricând în afara sezonului estival. Pe durata sezonului estival, accesul persoanelor fizice însoţite de animale de companie, pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic, este permis numai cu acordul operatorilor de plaje, cu condiţia ca animalele de companie să fie ţinute în zgardă sau ham şi lesă.

Accesul cu animale de companie pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic este permis, indiferent de perioada din an, cu condiţia ca animalele de companie să fie ţinute în zgardă sau ham şi lesă.

Posesorii de animale de companie au obligaţia de a deţine asupra lor pungi pentru strângerea dejecţiilor produse de acestea, de a curăţa zona respectivă şi de a le arunca la gunoi, mai prevede proiectul.

Indiferent de perioada din an, pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic este permis accesul câinilor utilitari aparţinând persoanelor cu dizabilităţi. Prin excepţie de la prevederile proiectului, pe durata sezonului estival, accesul câinilor din dotarea Ministerului Afacerilor Interne şi al câinilor utilitari aparţinând persoanelor cu dizabilităţi, pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic, este permis fără acordul operatorilor de plaje.

Amenzi uriaşe pentru cei care nu respectă regulile



Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 1.000 lei nerespectarea de către persoanele fizice a obligaţiei de a ţine animalele de companie în zgardă sau ham şi lesă pe toată perioada prezenţei pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic.

Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 10.000 lei nerespectarea de către persoanele fizice a obligaţiei de a strânge dejecţiile produse de animalele de companie pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic, de a curăţa zona respectivă şi de a le arunca la gunoi.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel