Amanda Knox, o fostă condamnată pentru crimă, îi acuză pe producătorii filmului "Stillwater" că obţin profituri inspirându-se din povestea vieţii sale

Data publicării:
Amanda Knox, foto Instagram
Descriere foto: Amanda Knox, foto Instagram

Amanda Knox, o americancă judecată pentru crimă în Italia şi achitată în urmă cu peste un deceniu, i-a criticat pe producătorii unui film realizat la Hollywood, despre care a spus că încearcă să obţină profituri de pe urma notorietăţii numelui ei fără să îi fi cerut în prealabil consimţământul.

Amanda Knox, care a petrecut patru ani într-o închisoare din Perugia, un oraş din Italia, înainte de a fi achitată în urma asasinării în 2007 a colegei sale de apartament, şi-a exprimat public frustrarea după ce filmul "Stillwater" a avut premiera în cinematografele americane în această săptămână.

Regizorul filmului, Tom McCarthy, a spus că acel caz al Amandei Knox l-a inspirat să regizeze un lungmetraj despre un american care lucrează pe o platformă petrolieră şi care călătoreşte în Franţa pentru a-şi ajuta fiica, după ce aceasta ajunge la închisoare pentru o crimă despre care spune că nu a comis-o.

Filmul "Stillwater", care îl are în rolul principal pe actorul Matt Damon, este considerat de specialişti un potenţial concurent la premiile Oscar din 2022.

"Numele meu îmi aparţine mie? Chipul meu? Dar viaţa mea? Povestea mea? De ce numele meu apare în evenimente cu care eu nu am nicio legătură? Pun aceste întrebări pentru că anumite persoane continuă să profite de pe urma numelui, chipului şi poveştii mele fără consimţământul meu. Cel mai recent a făcut-o filmul #Stillwater", a scris Amanda Knox într-un mesaj publicat joi pe contul ei de Twitter.

Producătorii filmului "Stillwater" nu au dat curs deocamdată solicitărilor de a face declaraţii pe această temă.

Acel lungmetraj "consolidează o imagine a mea, care mă descrie ca pe o persoană vinovată şi în care nu poţi avea încredere", a continuat Amanda Knox, care are în prezent 34 de ani şi lucrează ca activistă în domeniul justiţiei penale.

"Nu mi s-a permis să revin la anonimatul relativ pe care îl aveam înainte de evenimentele din Perugia. Singura mea opţiune era să stau cu braţele încrucişate în timp ce alţii continuau să îmi distorsioneze personajul sau să lupt pentru a-mi recupera buna reputaţie, care a fost distrusă într-un mod nedrept", a mai spus ea.

Activista americană i-a invitat pe Tom McCarthy şi Matt Damon să îi asculte punctul de vedere şi să apară în podcastul ei intitulat "Labyrinths", care abordează chestiuni ce pendulează între justiţie şi viaţa ei personală.

Rudy Guede, un localnic italian, a fost găsit vinovat pentru crima comisă în Perugia şi a fost condamnat la 16 ani de închisoare, notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel