Amanda Gorman, VEDETĂ după apariția la învestirea lui Biden. Hillary Clinton și Oprah Winfrey, FASCINATE: Abia AȘTEPT să CANDIDEZE

Data publicării:
Amanda Gorman, sursa instagram
Descriere foto: Amanda Gorman, sursa instagram

Amanda Gorman a devenit vedetă după apariția la ceremonia de învestire a lui Joe Biden. 

Tânăra poetă Amanda Gorman, în vârstă de 22 de ani, s-a trezit joi vedetă peste noapte după ce lectura impresionantă de la ceremonia de învestitură a lui Joe Biden a proiectat-o în fruntea listei celor mai bine vândute cărţi de pe Amazon, informează Reuters, citează Agerpres.

La câteva ore după interpretarea electrizantă de la ceremonia de învestitură a preşedintelui Joe Biden şi a vicepreşedintei Kamala Harris cele două cărţi semnate de tânăra poetă - niciuna dintre ele lansată încă - au ajuns în fruntea celor mai bine vândute cărţi pe gigantul online Amazon.

''Am căzut pe spate. Cărţile mele sunt #1 & #2 pe Amazon după o singură zi'', a scris Gorman, care locuieşte în Los Angeles, pe Twitter.

Volumul de poezii de debut al lui Gorman, ''The Hill We Climb'', a ajuns pe prima poziţie în topurile de vânzări ale gigantului online, urmat de următoarea ei carte, ''Change Sings: A Children's Anthem''.

"Nu vom merge înapoi la ce a fost"

Deşi popularitatea poeziei este în creştere, rămâne o piaţă de nişă, iar acest succes apărut peste noapte a luat-o într-adevăr prin surprindere pe Gorman.

''Vă mulţumesc din suflet tuturor pentru că m-aţi încurajat atât pe mine, cât şi cuvintele mele. Aşa cum a scris Yeats: ''Căci doar cuvintele sunt preţioase cu adevărat: Cântaţi atunci.'' a spus ea. 

Gorman, cea mai tânără poetă din istoria Statelor Unite care participă la ceremonia de învestitură a unui preşedinte american, a prezentat, în interpretarea de miercuri, o viziune optimistă asupra unei ţări profund divizate.

''A fi american e mai mult decât o mândrie pe care o moştenim. Este trecutul în care păşim şi felul în care îl reparăm. Nu vom merge înapoi la ce a fost. Trecem la ceea ce va fi, o ţară rănită, dar întreagă. Binevoitoare, dar îndrăzneaţă. Neînfricată şi liberă'', a recitat Gorman pe treptele Capitoliului, la două săptămâni după ce clădirea a fost luată cu asalt de un grup de protestatari şi după un an de proteste globale pentru dreptate rasială.

Hillary Clinton și Oprah Winfrey, fascinate de tânăra poetă


Interpretarea a fost încununată de succes, poeta primind laude din toată ţara şi din întreg spectrul politic, de la Lincoln Project susţinut de republicani, la fostul preşedinte Barack Obama.

''Nu-i aşa că poemul Amandei Gorman a fost pur şi simplu uimitor? A promis că va candida la preşedinţie în 2036, iar eu una abia aştept'', a scris pe Twitter fosta candidată la prezidenţiale Hillary Clinton.

''Niciodată n-am fost mai mândră să văd o altă femeie triumfând! Brava Brava, @TheAmandaGorman! Maya Angelou te aplaudă şi la fel şi eu'', a scris pe Twitter realizatoarea de televiziune Oprah Winfrey, potrivit DC NEWS.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel