„Am jucat cu mama moartă în casă”. Tudorel Filimon, în lacrimi, despre tragedia care i-a marcat viața

Data publicării:
Tudorel Filimon, captură video YouTube
Descriere foto: Tudorel Filimon, captură video YouTube

Îl știm cu toții după numele de „Nea Popa”. Mereu vesel, mereu cu glumele la el. Însă în spatele umorului, Tudorel Filimon dezvăluie că au stat tragedii greu de dus, dar pe care le-a mascat din dragoste pentru meseria sa. 

Tudorel Filimon a fost invitatul lui Cătălin Măruță, în cadrul podcastului „Acasă la Măruță”, unde s-a lăsat descoperit altfel decât până acum. Actor de comedie, „Nea Popa” nu a avut o viață lipsită de momente tragice, însă a ascuns bine durerea de ochii publicului. 

Un moment extrem de dureros a fost acela când a murit mama sa. Cu toate astea, actorul nu a putut să-și anuleze spectacolele, astfel că a fost nevoit să urce pe scenă, să joace comedie și să facă publicul să râdă, în timp ce trupul neînsuflețit al mamei sale se pregătea de ultimul drum.

Cu ochii în lacrimi, actorul de 69 de ani a povestit cât de tare l-a marcat acel moment, dar și cum a reușit să se deconecteze te tragedie, în acele clipe, pentru a-și putea face meseria. 


„Am jucat cu mama moartă în casă. Mama mea era moartă în casă. Acolo… Cum, mă, o las dimineață, o văd doar la cimitir, să fie groapa? A venit o mașină. M-a luat, m-a dus la Călărași. Am jucat comedie. Colegii jucau extraordinar de prost. Toți știau că murise mama. Domnule, m-am îmbrăcat, m-am întors acasă. Publicul a râs, că nu știa nimic. Astea sunt dure. Comedia pe care o faci ușor gândit iese bine. Comedia gândită iese bine și mie îmi place zona asta de suprarealism. Ionescu, Naum… ăștia. Cei care se strofoacă să facă comedie sunt strâmbi. Au gura într-o parte și picioarele împleticite. Întotdeauna trebuie să mergi pe sinceritate. Dacă ai impresia că ești comic, ești fraier. Trebuie să spună publicul că ai fost prea bun, dacă i-a plăcut”, a declarat actorul, la podcastul lui Cătălin Măruță.

 

„Mama mea a murit joi, iar eu aveam spectacol vineri, sâmbătă și duminică. Sâmbătă o înmormântam și am amânat spectacolul. Am putut să le amân pe cele de sâmbătă și duminică, însă pe cel de vineri nu. M-am dus dimineața să rezolv problemele la cimitir și după m-am dus să joc comedie. Fiecare avem greutăți”, a declarat Tudorel Filimon la Antena Stars, în urmă cu câțiva ani.

Actorul regretă că nu s-a implicat mai mult în creșterea copiilor săi

 

„Ca tată, știi care e chestia? Eu, cu serialul, fiind și despărțit de prima soție, de Codruța, copiii fiind în grija Codruței, nu am mai fost atent să mă ocup și eu, să fiu aproape.

M-am aruncat foarte tare în adâncul creației artistice. Acum când stau și privesc retrospectiv, îmi dau seama că trebuia să am mai multă grijă de copii”, a mărturisit nea Popa.

 

Prima soție Codruța, a doua Drăguța

O coinicidență comică, povestește actorul, este aceea a numelor pe care le poartă fosta și actuala sa soție. Acesta a mai povestit și cum la teatru avea o colegă pe nume Crenguța, căreia i-a spus că ar fi fost culmea ca ea să devină a treia soție. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel