Cum ne dăm seama că facem alegerile corecte în viață. Alina Ilioi Mureșan: „Nefiind în conexiune cu Dumnezeu te poate face să ocolești”

Data actualizării: | Data publicării:
Alina Ilioi Mureșan, autor și prezentator TV
EXCLUSIV
Descriere foto: Alina Ilioi Mureșan, autor și prezentator TV

Alina Ilioi Mureșan explică una dintre regulile sale după care își ghideză alegerile în viață.

Pe A7TV, Alina Ilioi Mureșan este gazda emisiunii "Alături de tine", ce poate fi urmărită în fiecare zi de luni până vineri. De-a lungul timpului, ea a avut ocazia de a modera numeroase lansări de carte ale unor personalități celebre precum Florin Piersic, Andreea Marin, Mihaela Bilic, Părintele Vasile Ioana, Narcisa Suciu și mulți alții.

Nu doar că a fost gazda și moderatorul acestor evenimente culturale importante, dar Alina însăși a lăsat amprenta sa în lumea scrisului. Ea a scris cu pasiune trei cărți, această formă de exprimare reprezentând pentru ea prima și cea mai dragă iubire. Prima sa carte, "Așa vei ști că l-ai întâlnit pe el", a prins contur încă de la vârsta de 18 ani, iar trei ani mai târziu a văzut lumina tiparului. Această carte rămâne și astăzi o sursă inepuizabilă de inspirație și vindecare pentru toți cei ce o citesc.

Cărțile scrise de Alina sunt asemenea unor remedii pentru suflet, aducând trei lecții esențiale: iubire, credință și bunătate. Ele devin călăuze pentru cititori, oferind înțelepciune și un profund sentiment de conexiune cu lumea din jur.

Destinul și libera alegere, o îmbinare

Întrebată de Georgiana Ioniță-Toader, realizatoarea emisiunii „Întâlnire cu arta”, de la Spectacola, dacă crede în destin sau libera alegere, invitata emisiunii a oferit un răspuns interesant. Prin urmare, Alina Ilioi Mureșan consideră că este o îmbinare a celor două enunțate mai devreme și că noi, ca oameni, avem puterea de a influența destinul.

„Cred că e o combinație între cele două. Cred că fiecare dintre noi are un drum trasat de Dumnezeu, dar pe care îl putem influența. Sunt convinsă că nu ne naștem așa, întâmplător. Fiecare are un rol și un plan pentru care există aici. Noi putem influența acest aspect prin alegerile noastre din viața de zi cu zi. Pentru că, poate aș fi avut planul sau rolul de a ajunge în America mare prezentatoare. Am lucrat și acolo șase luni de zile. Dar, dacă voiam, cine știe unde eram acum, dar eu am influențat asta. Dacă rămâneam, poate eram altundeva. Însă, pentru că am făcut o alegere și, când faci alegerile, și aici contează foarte mult cât de tare ești conectat cu Dumnezeu. Poți face o alegere bună sau rea. Dacă iei o decizie bună, mergi mai departe pe traiectoria ta. Dar, dacă faci o decizie, nefiind în conexiune cu Dumnezeu și nefiind sigur că va fi decizia care va influența destinul tău și te va ajuta să mergi înspre împlinirea destinului tău, te poate duce pe un alt traseu sau pur și simplu să ocolești. M-am gândit și eu foarte mult la acest aspect.

În momentul în care tu știi că te-ai rugat și ai pus înaintea lui Dumnezeu frământarea ta, nu știu, te pui pe genunchi și zici „Doamne Dumnezeule, trebuie să merg la Spectacola, ce zici? Cum ți se pare ideea asta?”, iar în momentul în care eu te sun pe tine pentru că trebuie să-ți dau un răspuns și zic „Da, vin” (n.r. la emisiunea Întâlnire cu arta, de la Spectacola), și am o pace în inimă și liniște, atunci știu că am luat decizia bună. Dar, dacă zic „Da, hai că vin” și apar frământări de genul dacă am timp, cum o fi pe drum, poate apare ceva pe drum, cred și în semne, atunci mă întreb dacă am ales bine. Cred că în momentul în care iei o decizie și ai pace în inimă și ai siguranța că ai ales așa cum trebuie, de la Dumnezeu vine liniștea. Dar în momentul în care vine alegerea cu agitație și forfotă, știi și simți. Totul pornește de aici, de la a simți. Le simți în interiorul tău.”, ne-a spus, în exclusivitate, Alina Ilioi Mureșan.

Puteți viziona emisiunea integral aici: 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Exclusiv


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel