Alina Ilioi, cu pasi mici și siguri spre succes: „Dacă ai asta în minte, atunci ești pregătit să înfrunți multe lucruri”

Data publicării:
EXCLUSIV

Alina Ilioi, scriitoare și prezentator TV, a vorbit, în exclusivitate pentru Spectacola, despre rețeta pe care a aplicat-o în drumul său spre succes. 

Alina Ilioi s-a remarcat în lumea presei ca reporter, au urmat apoi mai mult colaborări cu diverse publicații, unde și-a modelat condeiul, pentru ca mai apoi să pășească la masa scriitorilor. A scris trei cărți: „Așa vei ști că l-ai întalnit pe el”, „Te iubesc pe nevăzute” și „Cine sunt când nu mă vede nimeni?”, iar în prezent, realizează emisiunea „Alături de tine”, de la A7TV. 

 


Recent, a avut un discurs motivațional pentru TED ex, în care a dezvăluit că succesul pentru ea nu a venit peste noapte, ci a trebuit să facă pași mici, dar siguri, pentru a putea ajunge unde este azi.


Azi este jurnalist, prezentator Tv, scriitoare și mamă, ultima dintre meserii fiind cea mai importantă pentru Alina. 

 

Spectacola: Ai trei cărți publicate, un mariaj fericit și un băiețel care te-a făcut să înveți o nouă meserie, aceea de mamă. Cum reușești să le faci pe toate?

Alina Ilioi Mureșan:Nu este mereu simplu, aș minți dacă aș spune doar că o bună organizare ajută. Ajută și organizarea, însă pe lângă aceasta, ajută și faptul că soțul este implicat în creșterea copilului, că atunci când eu sunt la filmări știu că e pe mâini bune pentru că e cu el, și e valabil și invers. Când e soțul la muncă, stau eu cu cel mic. Nu avem nici un ajutor din exterior, părinții noștri locuiesc departe, deci a trebuit să facem cumva să ne descurcăm doar noi doi. Și reușim, în linii mari. Mai sunt momente când ni se suprapun programele și atunci unul din noi este nevoit să îl ia pe Richard la muncă. Eu cred că îmi și găsesc energie în ceea ce fac pentru că fac cu mare pasiune și drag. De multe ori nu simt cum muncesc sau cum trec orele”.

S: Care a fost scopul tău atunci când ai intrat în televiziune? Care era cel mai mare vis al tău?

Alina Ilioi Mureșan: „Televiziunea m-a ales pe mine. Efectiv am fost observată la liceu în timp ce vorbeam la o conferință și de acolo a început totul. Nu pot să spun că am avut un scop anume, ci mereu mi-am dorit că dacă fac ceva să fac cât pot eu de bine! Iar dacă televiziunea a decis să mă aleagă, m-am îndrăgostit și eu de ea și o fac cu mare pasiune și drag. Scopul meu actual ar fi acela de a transmite ceva bun dincolo de camere, de a schimba vieți și inimi prin emisiunile și reportajele pe care le fac. Să aduc un plus valoare în viața omului. Cel mai mare vis al meu, de când eram mică, era fie să devin o scriitoare renumită, fie detectiv particular. Iată că scriitoare am devenit, iar meseria de jurnalist are și o doză de detectiv în ea. Ce interesantă e viața, nu-i așa?”


S: Cât de dificil a fost acest drum, cu pași mici, pe care l-ai parcurs până aici?

Alina Ilioi Mureșan:  „A fost greu, nu am să spun că nu. E greu când vezi că tu vrei să respecți regulile și să faci totul ca la carte, iar alții efectiv gonesc pe lângă tine ignorând orice limită și regulă. Câteodată simți că poate stagnezi, stai pe loc, te-ai blocat, etc. Însă important e să știi care este țelul și scopul tău. Ce îți dorești? Dacă ai asta în minte, atunci ești pregătit să înfrunți multe lucruri. Eu mulțumesc bunului Dumnezeu că m-a ajutat în toate!” 


S: Ai avut momente în care greul a părut prea greu și părea mai ușor să renunți?

Alina Ilioi Mureșan:Daa. Clar da! Am avut momente de acest gen atât în viața profesională cât și în viața personală. Momente în care nu vedeam nici o luminiță, în care mi se părea că oricum orice aș face rezultatul e același și că singura variantă ar fi să renunț. Momente în care nu poți dormi, nu poți mânca, nu poți trăi normal pentru că mintea îți stă doar la faptul că nu mai există nici o șansă. Însă mi-am dovedit că chiar și atunci când greul e prea greu, dacă Îl iei pe Dumnezeu de mână, devine mai suportabil și chiar se găsesc și soluții. Mă bucur că nu am renunțat!”


S: A apărut Richard în viața ta și totuși au mai urmat o carte și revenirea în televiziune. Cum ai primit ideea de a reveni în televiziune?

Alina Ilioi Mureșan:Da, așa este. Să fiu sinceră, timp de 2 ani de zile am stat zi și noapte eu cu Richard. Mi se părea deja că o iau razna, că nu mai ies din acel ciclu, că nu voi mai avea puterea să mă apuc de ceva. Ideea de a reveni în televiziune am primit-o cu brațele deschise, eram pregătită să revin. Însă am primit-o și cu emoții. E greu după ce iei o pauză totală de câțiva ani să revii pe micile ecrane. Ajungi să te întrebi dacă te vei mai descurca, dacă vei ști ce trebuie făcut, dacă vei vorbi ce trebuie și cum trebuie. Însă, vai, deja de la a doua filmare simțeam că nu m-am despărțit niciodată de tv!”

S: Realizezi o emisiune pe care aș numi-o interactivă. Practic, telespectatorii participă activ la discuțiile din platou iar tu ești genul de prezentator care nu omite părerea nimănui. Cum a primit publicul această posibilitate? 

Alina Ilioi Mureșan:Mi se pare cel mai frumos format și pentru asta vreau să mulțumesc televiziunii A7TV pentru că a avut încrederea de a-mi încredința mie ceva atât de minunat și de personal! ”Alături de tine” simt că mi se potrivește ca o mănușă. Când a fost vorba să revin, mi s-au prezentat trei formate din care am avut posibilitatea să aleg. Când l-am auzit pe acesta, nici nu am mai stat pe gânduri. Am știut că e pentru mine! Publicul este și el receptiv, pune întrebări, trimite fotografii, deja am legat o prietenie și ne cunoaștem între noi”.

 

S: Te-ai implicat în ultimii ani în mai multe cauze caritabile, ai fost voce pentru cei necăjiți și ai încurajat acolo unde a fost nevoie de tine. Care sunt planurile tale pentru viitor? Unde te vor duce acești pași mici, dar siguri?

Alina Ilioi Mureșan:Aș fi putut să mă implic și mai mult. Încă simt că nu fac suficient pentru cei din jur. În viitor îmi doresc să mă dezvolt din toate punctele de vedere. Să scriu și mai mult, să mai public cărți, să realizez emisiuni tot mai bune. Pașii mici și siguri sper că mă vor duce spre performanță. Dar pentru acest lucru vă invit să mă urmăriți pe canalele de social media!”

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel