Alimentul MINUNE de la micul dejun, care ajută la reducerea grăsimii viscerale. Nu te așteptai la asta

Data actualizării: | Data publicării:
Grăsime viscerală, sursa unsplash, autor Towfiqu barbhuiya
Descriere foto: Grăsime viscerală, sursa unsplash, autor Towfiqu barbhuiya

Experții au descoperit că există un aliment de bază la micul dejun care ar putea ajută să scapi de grăsimea viscerală.

Grăsimea viscerală, sau grăsimea care se află în jurul burții, este esențială pentru starea de bine. NHS spune că o cantitate prea mare de grăsime poate crește riscul de probleme de sănătate, cum ar fi diabetul de tip 2, bolile coronariene, unele tipuri de cancer și accidentele vasculare cerebrale. Asigurați-vă că aveți o dietă sănătoasă și echilibrată, care să includă toate grupele de alimente.

În ultimul an, NHS a lansat mai multe campanii pentru a-i ajuta pe oameni să piardă în greutate și să devină activi. În timp ce experții spun că nu puteți viza zone specifice atunci când vine vorba de pierderea grăsimii, oamenii de știință din Japonia au spus că există un pas simplu pe care îl puteți face pentru a vă ajuta să o pierdeți. Experții i-au analizat pe cei care au consumat cereale integrale, cum ar fi pâinea integrală prăjită, în cadrul unui studiu randomizat controlat cu placebo.

Celor 50 de participanți li s-a repartizat o dietă cu pâine din grâu integral sau cu pâine din grâu rafinat timp de 12 săptămâni. S-au prelevat probe de sânge de la pacienți și, de asemenea, s-au efectuat tomografii computerizate la fiecare șase săptămâni. Cercetătorii au constatat că persoanele care au urmat dieta cu pâine integrală din grâu au prezentat niveluri scăzute de grăsime viscerală. Cei care au mâncat pâine de grâu rafinată nu au prezentat nicio modificare în greutate.

"Dieta cu pâine de grâu integrală a dus la reduceri semnificative și sigure ale AGV la subiecții cu IMC ≥ 23 kg/m2. Dieta cu pâine integrală din grâu de grâu poate contribui la prevenirea obezității cu grăsime viscerală.",  au explicat cercetătorii.

Nutriționiștii: "Încercați să schimbați carbohidrații simpli și rafinați cu opțiuni din cereale integrale "

 

În ciuda constatărilor, aceștia nu au precizat de ce pâinea integrală era benefică pentru pierderea în greutate. Experții spun că înlocuirea pâinii albe și a pastelor cu pâine integrală ar putea ajuta la pierderea în greutate și ar putea contribui, de asemenea, la stimularea sistemului imunitar. Nutriționiștii  James Vickers și Ryan James au declarat că este esențial să ai o dietă echilibrată, astfel încât organismul tău să poată absorbi toți nutrienții de care ai nevoie.

"Încercați să schimbați carbohidrații simpli și rafinați cu opțiuni din cereale integrale. Schimbarea pâinii albe, a pastelor sau a orezului cu opțiuni din cereale integrale poate face o mare diferență și vă poate face să vă simțiți mai sătui. Pentru ca sistemul imunitar să funcționeze corect, consumați o varietate de fructe, legume și alimente fibroase, cum ar fi carbohidrații din cereale integrale, legumele, fasolea și leguminoasele. Un sfat de top ar fi să căutați alimente cu vitamina A (fructe și legume portocalii și roșii), B6, B12 (legume cu frunze verzi și cereale integrale, C (citrice și germeni), D (lumina soarelui și pește gras) și, în sfârșit, E (nuci și avocado).", au declarat nutriționiștii, potrivit The Sun.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel