Alimentele procesate, drumul sigur către cancer. Dr. Mihail trage un semnal de alarmă

Data publicării:
Dr. Mihail, captură video Youtube/ Doctor Mihail
Descriere foto: Dr. Mihail, captură video Youtube/ Doctor Mihail

Dr. Mihail explică de ce este important să te ții departe de alimentele procesate.

Alimentele procesate au un efect extrem de negativ asupra organismului, iar asta au dovedit-o de-a lungul timpului extrem de multe studii. Cu toate acestea, consumate regulat, ele sunt pot conduce direct către cancer, explică Dr. Mihail, care trage și un semnal de alarmă, pe această cale. Un organism sănătos are nevoie de sport și de o dietă sănătoasă pentru a funcționa în cele mai optime condiții, explică el. În caz contrar, se pot dezvolta din ce în ce mai mult microcancerele deja existente în corp, care pot conduce ușor și sigur către o tragedie. 

„Mâncarea procesată duce direct la cancer. Dacă ai peste 30 de ani, în momentul de față, ai multe microtumori, microcancere în corp, care circulă. Dacă ai peste 60 de ani, știința spune că ai multe astfel de microcancere care circulă în corp și care sunt ținute în frâu de sistemul tău imunitare. Acest sistem are nevoie de multe arme și muniție. Armele sunt date de sport, iar muniția e exact ceea ce mănânci. Microbiomul joacă un rol esențial pentru a crea această muniție, dar el trebuie să fie sănătos. El însă e distrus de mâncarea procesată, care duce la cancer.”, a dezvăluit Dr Mihail.

VEZI și: Anca Alungulesei dezvăluie alimentele care ard grăsimile: „Cu cât mai multe avem în farfurie, cu atât arderea este mai accentuată”

Sistemul imunitar, afectat de alimentele procesate

În continuare, Dr. Mihail a explicat întregul proces prin care se poate întâmpla acest lucru. Sistemul imunitar este cel care va trimite aceste semnale și care va da de înțeles faptul că ceva este în neregulă, motiv pentru care este esențial să observi cât mai din timp aceste „alarme.”

„Iată cum. Microbiomul tău semnalizează sistemului tău imun când ceva e în regulă. Dacă tu mănânci mâncare procesată care ține continuu inflamații, sistemul tău imun va semnaliza continuu, va sta inflamat pentru a ține frâu mâncării procesate pe care  o mănânci. Astfel, acele microtumori pot scăpa de sub control și apare cancerul.”, a continuat acesta.

Citește și: Beneficiile uimitoare pe care le are carnea de porc. Dr. Mihail încurajează consumul său

Mâncarea procesată, pericol pentru organism

Așadar, dacă nu vrei să ajungi în pragul acelei boli necruțătoare, Dr. Mihail spune că ai nevoie de multă odihnă, dar și de o alimentație preponderent sănătoasă, astfel încât sistemul imun să poată „lupta” cu microtumorile ce pot cuprinde organismul total. Alimentele procesate, în schimb, cum ar fi prăjelile și cele care conțin cantități mari de zahăr, nu vor face decât să te apropie cu pași repezi către una dintre cele mai devastatoare boli.

„Pentru a putea preveni acel cancer, sistemul tău imun trebuie să fie odihnit și trebuie să nu aibă ținte false care sunt reprezentate de toată mâncarea procesată, de prăjeli, de mâncare care stă pe raft doi ani de exces de zahăr. Dacă mănânci sănătos și îți faci un obicei în a mânca multe fructe, legume și extrem de puțină mâncare procesată, sistemul tău imun o să stea mereu vigilent, odihnit și gata să intervină pentru a ține în frâu acele microtumori care circulă în noi.”, a mai spus el.

@doctor.mihail

Mancarea procesata duce indirect la cancer;

♬ original sound - doctor.mihail



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel