Alimentele care țin cancerul la distanță. Sfaturile medicului Virgiliu Stroescu: "Cine le mănâncă zilnic nu face cancer"

Data publicării:
Doctorul Virgiliu Stroescu, Altceva cu Adrian Artene
Descriere foto: Doctorul Virgiliu Stroescu, Altceva cu Adrian Artene

Medicul Virgiliu Stroescu a dezvăluit care sunt alimentele pe care trebuie să le consumăm, ca să ținem cancerul la distanță.

Dr. Virgiliu Stroescu, medic primar în endocrinologie şi doctor în medicină, a fost prezent în platoul Antena 3 CNN, acolo unde a dezvăluit care sunt alimentele care țin cancerul la distanță. 

Alimentele care țin cancerul la distanță

Doctorul Virgiliu Stroescu a vorbit și despre postul intermitent. Acesta susține că hrana care se diferă are nevoie de glucide. 

"Postul intermitent este unul inteligent. Este puțin cam greu, dar este foarte bun. Pentru ca hrana să fie digerată, avem nevoie de glucide. În momentul în care nu mai mâncăm o perioadă glucide și se duc toate rezervele, organismul metabolizează și reduce grăsimile. Cea mai mare nenorocire pentru un om sănătos este să mănânce seara, pentru că își umple stomacul cu foarte multă hrană și se culcă, iar pentru că organismul trebuie să digere ceea ce a fost mâncat, totul se depune pe burtă, însă grăsimea abdominală este foarte toxică", a spus Dr. Virgiliu Stroescu.

Medicul a precizat că alimentele crude sunt cele mai sănătoase. Totodată, acesta susține că trebuie să mâncăm zilnic un pumn de nuci, pentru a ține cancerul la distanță. Totodată, usturoiul vindecă și curăță organismul. Cu toate astea, doctorul Virgiliu Stroescu a ținut să precizeze faptul că usturoiul trebuie consumat cu măsură, deoarece, mâncat în exces, poate provoca ulcer. 

"Alimentele sănătoase sunt cele crude, care ne vindecă.  Alimentele care nu pot fi consumate crude (exemplu: fasolea, cartofii) sunt doar sănătoase, nu pot să ne și vindece. Trebuie să mâncăm zilnic un pumn de nuci. Cine mănâncă un pumn de nuci nu face cancer. Nucile au seleniu, iar atunci când le consumăm, mâncăm seleniu organic. De asemenea, usturoiul ne vindecă și ne curăță tot organismul. Nu trebuie să mănânci usturoi cum mănânci nuci, pentru că, în cantități mari, el poate provoca ulcer. Cu toate acestea, dacă îl consumăm în cantități mici, este extraordinar. Usturoiul este mic, dar foarte puternic", a spus Dr. Virgiliu Stroescu, la Antena 3 CNN.

Uleiul încins duce la apariția cancerului

„Hrana animală nu e sănătoasă. Când începi să o prăjești, este total nesănătoasă, poate să fie cancerigenă, dacă iei uleiul și îl încingi... Uleiul este făcut din acizi grași, acizii grași sunt lanțuri de carbon, hidrogen și oxigen și cum e furculița care are trei degete, așa sunt trigliceridele. În momentul în care temperaturile sunt foarte înalte, grăsimile fac cercuri, substanțe policilice, care sunt cancerigene. 

Uleiurile încinse sub orice formă, dacă pui ceapă la încins, uleiul nu trebuie să depășească temperatura în care pui degetul în el, când începe să aibă temperatură mare, favorizează apariția cancerului. Dragi gospodine, de azi înainte, dacă vă iubiți familia, nu mai încingeți sub nicio formă uleiul și substanțele uleioase, face foarte rău.”, a declarat medicul Virgiliu Stroescu, în cadrul podcastului Altceva, cu Adrian Artene.

Citește și: Dr. Virgiliu Stroescu, adevărul despre mămăliga cu brânză. Cât de dăunătoare este această combinație pentru sănătate

„Cafeaua” de pătrunjel, beneficii uimitoare pentru sănătate. Sfatul medicului Virgiliu Stroescu: "Când bei un pahar, simți un fel de zguduitură în corp"



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel