Alimentele benefice pentru sănătatea inimii. Cu ajutorul lor poți preveni apariția bolilor cardiovasculare / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Dr. Diana Mihalcea, medic primar Cardiologie, a fost invitata Georgianei Ioniță, în emisiunea Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și  DC Medical.

Bolile cardiovasculare cauzează anual extrem de multe decese. Există multiple motive care duc la apariția lor, iar genetica și stilul de viață de zi cu zi sunt două dintre aceste cauze. Dr. Diana Mihalcea, medic primar Cardiologie, a fost invitata Georgianei Ioniță Toader în cadrul emisiunii „Pastila de Frumusețe” de la Spectacola, DC News și DC Medical, acolo unde a dezvăluit cum ne putem feri cât mai mult timp de aceste probleme de sănătate.

VIDEO: 

 

„Genetica nu este atât de bine studiată, pentru ea îți trebuie bani pentru cercetare, lucru care nu se întâmplă. Evident că există anumite patologii cardiovasculare în care știm clar că există o componentă genetică. Există însă și un element esențial legat de stilul de viață. Până la urmă, poți să ai o predispoziție genetică și nu este obligatoriu să faci boala, chiar dacă părinții tăi au făcut-o, dar dacă stilul tău de viață este unul haotic, probabilitatea să faci boală cardiovasculară e foarte mare.”, a declarat Dr. Diana Mihalcea, medic primar Cardiologie la Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical.

Ce este un stil de viață nesănătos

Specialista a și exemplificat ce înseamnă concret un stil de viață nesănătos, care te conduce cu pași siguri către bolile cardiovasculare, odată cu înaintarea în vârstă.

„Ce înseamnă stil de viață care te predispune la boală cardiovasculară? Ești extrem de sedentar, trebuie să mergem pe jos măcar 30 de minute, mănânci haotic, nu-ți respecți orele de somn, înseamnă că mănânci lucruri care nu sunt în regulă, că fumezi și așa mai departe, iar așa ajungi la acești factori de risc.”, mai spune specialista în cadrul emisiunii.

Cum arată un stil de viață perfect pentru menținerea sănătății inimii

Chiar dacă nu putem avea o viață perfectă, medicul spune că trebuie să încercăm să includem cât mai multe fructe și legume în alimentația noastră și să nu uităm să ne mișcăm regulat. Chiar dacă nu toată lumea poate ajunge în sala de fitness, este suficient și mersul pe jos, spune aceasta. De asemenea, nu trebuie să uităm să includem în meniul nostru regulat și proteinele sau grăsimile de calitate.

„Stilul de viață perfect sănătos este, evident, utopic. Noi trăim într-o societate care ne obligă să mergem către lucruri mai puțin plăcute. Noi trebuie să tindem către un stil de viață cât mai bun, adică să mergem pe jos, nu trebuie să mergem la sală, ci să mergem fiecare cât poate, înseamnă să-ți respecți orele de somn. Atunci când dormim, și inima se odihnește, o lăsăm și pe ea la relanti. Trebuie să avem grijă la ce mâncăm, fructe și legume crude, cât mai puțin procesat, să mâncăm proteină de calitatea 1, carne și ou, să ne ferim de grăsimile saturate. Trebuie să ne bucurăm de grăsimile nesaturate, să mâncăm de 2-3 ori pe săptămână pește. Nu sunt lucruri imposibil de făcut. Nu putem garanta că oamenii care respectă asta nu pot face anumite patologii cardiovasculare, dar ei întârzie apariția acestor boli.”, a mai dezvăluit aceasta.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel