Alicia Keys a lansat vineri un nou album de studio şi va susţine un concert în Dubai

Data actualizării: | Data publicării:
Alicia Keys, captura foto Youtube/ Alicia Keys
Descriere foto: Alicia Keys, captura foto Youtube/ Alicia Keys

Alicia Keys, o foarte apreciată cântăreaţă americană de soul şi R&B, i-a îndemnat joi pe tinerii din regiunea Golfului Persic "să continue să dea dovadă de îndrăzneală", cu puţin timp înainte de lansarea oficială a noului ei album de studio, intitulat "Keys".

Artista americană, recompensată cu 15 premii Gremmy, a lansat acest album la miezul nopţii de joi spre vineri, în emiratul Dubai, unde va susţine şi un concert vineri seară.

"Continuaţi să fiţi îndrăzneţi, continuaţi să fiţi unici în felul vostru", a declarat Alicia Keys într-un interviu acordat pentru AFP cu ocazia unei vizite la Expoziţia Universală din Dubai, atunci când a fost întrebată dacă doreşte să transmită un mesaj tinerilor din regiunea Golfului Persic.

"Nu vă îndoiţi de voi înşivă, toate lucrurile de care aveţi nevoie se află în voi", a adăugat artista americană.

O serie de schimbări sociale şi economice de mare amploare sunt în derulare în această regiune bogată în resurse energetice, unde majoritatea populaţiei - aproximativ 57 de milioane de locuitori - este reprezentată de tineri cu vârste de sub 30 de ani.

În Arabia Saudită, reformele recente le-au permis femeilor să conducă automobile, precum şi existenţa unui public mixt de spectatori la concerte - fapt interzis până în urmă cu doar câţiva ani -, deşi o reprimare strictă a disidenţilor rămâne încă în vigoare.

Legile sunt de asemenea modificate aproape constant în Emiratele Arabe Unite şi au relaxat deja, de exemplu, interdicţia pentru cuplurile necăsătorite de a locui împreună, precum şi restricţiile ce vizau consumul de alcool.

Cele două ţări menţionate încearcă să îşi diversifice economiile dependente de petrol, dezvoltând sectoare precum turismul, comerţul şi divertismentul.

"Aici există atât de multă inovaţie, atât de multă evoluţie, creativitate şi viziune", a continuat Alicia Keys, ale cărei albume s-au vândut în peste 65 de milioane de copii la nivel mondial.

Noul ei album de studio, al optulea din discografia artistei, "vorbeşte despre a nu avea limite, de a fi dezinhibat, de a realiza visele cele mai nebuneşti", a explicat cântăreaţa americană.

În vârstă de 40 de ani, Alicia Keys a mai spus că acest album dublu reprezintă totodată "o întoarcere la elementele de bază".

Cântăreaţa americană va susţine un concert la Al Wasl Plaza, un obiectiv major din vastul sit dedicat evenimentului Expo Dubai, ai cărui organizatori speră să atragă 25 de milioane de vizitatori la această expoziţie universală, care s-a deschis pe 1 octombrie şi va rămâne deschisă timp de şase luni.

"Keys" este primul album lansat de artista americană de la începutul pandemiei de COVID-19, o perioadă extrem de dificilă pentru industria muzicală, care a înregistrat pierderi de miliarde de dolari.

Alicia Keys, care este şi actriţă, scriitoare şi activistă, se pregăteşte să susţină un turneu internaţional în vara anului 2022. notează Agerpres. 

În martie, ea va lansa un roman grafic intitulat "Girl on fire", bazat din cântecul ei omonim şi care prezintă povestea unei adolescente de 14 ani ce descoperă că posedă abilităţi de telechinezie şi îşi apără fratele ameninţat de un poliţist înarmat.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel