Alexandru Arșinel, primele declarații după ce a fost acuzat că primește o pensie mult prea mare

Data publicării:
Alexandru Arșinel, sursa foto Facebook
Descriere foto: Alexandru Arșinel, sursa foto Facebook

Actorul Alexandru Arșinel a oferit primele declarații după ce o lume întreagă l-a pus pus la zid din cauza pensiei pe care o primește. 

În vârstă de 82 de ani, Alexandru Arșinel este unul dintre cei mai iubiți actori din România. Chiar dacă marea majoritate a publicului îl adoră, există și persoanare care l-au pus la zid pe actor de-a lungul timpului, din cauza mai multor motive, cum ar fi transplantul, iar acum din cauza pensiei pe care o primește. 


Alexandru Arșinel spune că oamenii nu ar trebui să îl acuze, ba din contră ar trebui să îl felicite pentru întreaga activitate profesională. Marele actor are peste 70 de ani în câmpul muncii, timp în care a fost în turnee, a jucat teatru, a apărut pe micile ecrane și a fost și director de teatru. Alexandru Arșinel primește 33.720 de lei indemnizație de revoluționar, 58.116 ca pensie și încă 90.733 de lei pentru funcția de manager la Teatrul de revistă. 


„Este o pensie pe care am obținut-o muncind. Există o indemnizație de merit pe care o dă Ministerul Culturii și eu am o obținut-o. Toate încasările mele sunt justificate oficial. Ele s-au adunat și consider că le merit. Am 82 de ani și în acești ani am obținut o indemnizație de merit și o pensie care se situează la un anumit nivel.

Pentru că sunt foarte mulți care nu au obținut aceste merite, li se pare că la mine este exagerat, dar mai sunt și alții. Dacă răspund și mă justific înseamnă că mă simt vinovat. Eu sunt trecut la pensie cu vreo 70 și ceva de ani de muncă, 20 de ani am fost director și 60 de ani am fost actor, am făcut turnee în toată lumea. Eu cred că ar trebui chiar să fiu felicitat. Mă necăjește că nici la vârsta asta nu sunt lăsat în pace”, a spus Alexandru Arșinel pentru Antena Stars.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel