Alexandru Arșinel, despre salariile actorilor: „A trebuit să muncesc de mi-au sărit ochii”. Ce sacrificii a făcut alături de Stela Popescu

Data actualizării: | Data publicării:
Alexandru Arșinel. Captura foto Digi 24
Descriere foto: Alexandru Arșinel. Captura foto Digi 24

Alexandru Arșinel critică salariile actorilor din România și spune că este imposibil să supraviețuiești din banii primiți dintr-un singur contract, artiștii fiind nevoiți să muncească în mai multe locuri pentru a se susține financiar. Mai mult, actorul și-a amintit sacrificiile pe care le făcea și colega sa, regretata actriță Stela Popescu. 

Marele actor spune că pasiunea e cea care-i menține în joc pe actori. Plata financiară fiind una mult sub nivelul nevoilor pe care le au aceștia, de multe ori fiind nevoiți să muncească și în alte locuri pentru a trece de la o lună la alta. 

Mai mult, acesta spune că a făcut mari sacrificii pentru a putea avea o bătrânețe decentă. 

 

„Dintotdeauna artiștii au fost prost plătiți. Eu ca să ajung să am bucuria unei răsplate mai generoase a trebuit să muncesc de mi-au sărit ochii. Exceptând teatrul unde leafa era leafă a trebuit să te zbați să mai faci ceva, să joci într-un serial…

A trebuit să fac multe alte lucruri, să muncesc aproape non-stop. Aici am avut norocul să am și o parteneră care nu se plângea niciodată, era conectată la tot ceea ce trebuia să facem ca să și lăsăm ceva în urmă', a declarat Alexandru Arșinel, pentru Impact.ro.

 

Mai mult, actorul și-a amintit de sacrificiile făcute de regretata actriță Stela popescu, despre care spune că nu se plângea niciodată, deși eforturile pe care le făcea erau uriașe.


Stela Popescu era total conectată la efort, nu se plângea niciodată. Plecam la 4 dimineața la Pașcani, era în poartă, mă aștepta. Avea o dorință de a face asta permanent.

Nu, nu suntem suficient de prețuiți pentru ceea ce facem și încercăm să facem, nu suntem suficient respectați și apreciați. Primarii și toți cei care trec pe la conducerea noastră nu ne bagă în seamă, nu au respect mare față de artiști.

Dacă un actor crește și ajunge la un anumit nivel și un timp este respectat de forul respectiv (n.r. de primărie), dacă se schimbă peste patru ani, nu ne mai bagă în seamă.

Nu există o grilă care să pună la punct respectul față de acești oameni care sunt conectați mereu la efortul acesta', a mai povestit Alexandru Arșinel, potrivit aceleași surse.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel