Alexandru Arșinel a murit, la vârsta de 83 de ani. Ce pensie avea marele actor

Data publicării:
Alexandru Arșinel
Descriere foto: Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel a încetat din viață azi, 29 septembrie 2022, la vârsta de 83 de ani. 

O țară întreagă îl plânge pe marele actor, Alexandru Arșinel. Acesta s-a stins din viață, la vârsta de 83 de ani. Fiul regretatului actor a fost cel care a confirmat decesul. Marele actor s-a confrunuat cu probleme de sănătate în ultimele luni, ajungând chiar să fie internat într-un centru de specialitate. Starea sa de sănătate s-a deteriorat tot mai mult în ultimele săptămâni, ajungând să fie internat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar din București. 

Ce pensie avea marele actor

Alexandru Arșinel a fost fără dar și poate unul dintre marii actori ai României. După 60 de ani de activitate, acesta a ieșit la pensie și mulți s-au întrebat ce sumă de bani încasa actorul. Ei bine, Alexandru Arșinel avea o pensie de 8.936 lei. Îndrăgitul actor și-a făcut public declarația de avere în anul 2020. Potrivit acesteia, Alexandru Arșinel încasaanual următoarele venituri: 33.720 lei pensie de revoluţionar, 73.512 lei pensia de la stat, 74.772 lei indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii şi 10.800 de lei, o indemnizaţie handicap gr. 2 pentru că o îngrijea pe soţia bolnavă, potrivit cancan.ro

„Există o indemnizație de merit dată de Ministerul Culturii la profesori, actori, arhitecți. Am obținut locul întâi într-un top al celor mai buni artiști.

Toate sumele sunt justificate oficial, consider că le merit. Am 82 de ani și am obținut o indemnizație de merit si o pensie după 70 de ani de muncă. Dacă mă justific înseamnă că mă simt vinovat!

Și faptul că am fost operat de transplant de rinichi și am fost salvat, iar pentru unii a fost anormal pentru că mi s-a întâmplat mie. Nu am un leu obținut în viața mea decât prin muncă. Am 70 de ani de muncă , am fost 20 de ani director.”, a declarat marele actor în urmă cu ceva timp la Antena Stars.

Ce spunea Dan Negru despre pensia lui Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel a fost acuzat că primește o pensie mult prea mare. În urma acuzațiilor făcute la adresa lui, marele actor spunea că oamenii nu ar trebui să aibă o asemenea reacție, ba din contră ar trebui să îl felicite pentru întreaga activitate profesională.

„Este o pensie pe care am obținut-o muncind. Există o indemnizație de merit pe care o dă Ministerul Culturii și eu am o obținut-o. Toate încasările mele sunt justificate oficial. Ele s-au adunat și consider că le merit. Am 82 de ani și în acești ani am obținut o indemnizație de merit și o pensie care se situează la un anumit nivel.

Pentru că sunt foarte mulți care nu au obținut aceste merite, li se pare că la mine este exagerat, dar mai sunt și alții. Dacă răspund și mă justific înseamnă că mă simt vinovat. Eu sunt trecut la pensie cu vreo 70 și ceva de ani de muncă, 20 de ani am fost director și 60 de ani am fost actor, am făcut turnee în toată lumea. Eu cred că ar trebui chiar să fiu felicitat. Mă necăjește că nici la vârsta asta nu sunt lăsat în pace”, a spus Alexandru Arșinel pentru Antena Stars.

Dan Negru, adevărul despre pensia marelui actor!

 Dan Negru și-a exprimat pe rețelele de socializare nemulumirea față de pensia pe care o primea Alexandru Arșinel,  fiind de aproape 10 ori mai mică decât cea a unui fost procuror comunist. Mai mult decât atât, prezentatorul TV și-a amintit și de momentele în care se uita la scheciurile cu Alexandru Arșinel și Stela Popescu. De asemenea, Dan Negru a menționat că și copiii lui sunt fanii marelui actor.

Un fost procuror comunist are 78 mii de lei pensie. Gh. Bălășoiu îl cheamă. Arșinel are 8 mii și Google e ticsit azi de știri despre „Arșinel, pensionar de lux”. Familia mea a contribuit la pensia lui Arșinel: tata și mama se amuzau la scheciurile cu Stela. Eram mic atunci. M-au amuzat și pe mine când am crescut. Copiii mei îi știu vocea lui Baloo din „Cartea Junglei”. Trei generații care au contribuit de bună voie la ăia 8 mii a lui Arșinel. N-o fi de ajuns? Pentru ăia 78 mii ai securistului, n-am vrut să cotizez.”, spunea Dan Negru pe pagina lui oficială de Facebook.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel