Alex Penescu, supraviețuitor Colectiv, dezvăluiri cutremurătoare, la 8 ani de la tragedie. A suferit mai mult de 50 de operații în urma incendiului: Nu știu ce s-a întâmplat 5 săptămâni din viața mea"

Data publicării:
Sursa foto: Alex Penescu, "Altceva cu Adrian Artene"
Descriere foto: Sursa foto: Alex Penescu, "Altceva cu Adrian Artene"

Alex Penescu, unul dintre supraviețuitorii din Colectiv, a vorbit despre momentele grele prin a trecut, după tragicul incediu.

Au trecut 8 ani de la tragedia din Colectiv, unde mai mulți tineri și-au pierdut viața. Amintim că incendiul din clubul bucureștean Colectiv a avut loc în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2015, în fosta hală a fabricii Pionierul. Focul a izbucnit în timpul concertului în care trupa Goodbye to Gravity își lansa noul album și a fost provocat de artificiile folosite, care au aprins un burete de pe un stâlp al localului. De acolo a început iadul. 65 de tineri și-au pierdut viața, în urma incendiului devastator din Colectiv. 

Alex Penescu, supraviețuitor Colectiv, dezvăluiri cutremurătoare, la 8 ani de la tragedie

Alex Penescu se numără printre cei care au reușit să scape cu viață din incendiul devastator. Tânărul s-a luptat ani la rând pentru viața lui, fiind supus la mai multe intervenții chirurgicale. Alex a mărturisit că, timp de cinci săptămâni, nu a știut nimic din viața lui.

„Am aflat de la un radio, întâmplător, că ceilalți au murit. Nu știu ce s-a întâmplat 5 săptămâni din viața mea, mă întreb uneori dacă este normal. Am puține amintiri, probabil că dacă sap mai adânc îmi voi aduce aminte totul, dar nu vreau. Le las acolo închise în sertărașe. Îmi amintesc că după ce am revenit din comă a venit echipa de kinetoterapeuți să începem recuperarea. M-au ridicat de pe pat și m-au lăsat sigur. Am căzut ca un sac de cartofi', i-a declarat Alex Penescu lui Adrian Artene, în cel mai nou episod al podcastului „Altceva cu Adrian Artene'.

Alex Penescu: „Nu am învățat nimic din Colectiv”

Alex Penescu este de părere că oamenii nu au învățat nimic în urma tragediei de la Colectiv. 

„E mult de discutat aici. E o întrebare pe care și eu mi-am pus-o de multe ori, care mi s-a pus în diferite interviuri, este un răspuns mai scurt și un răspuns mai lung. Răspunsul mai scurt e nu. Absolut nimic. Exceptând că în fiecare 30 octombrie o să punem un hashtag lacrimogen pe Facebook, să fie știrile pline de așa ceva și cam atât. Acum, răspunsul mai lung eu l-am împărțit în trei categorii: există un număr mic de persoane pentru care s-a schimbat absolut tot, a căror lume a fost întoarsă cu susul în jos și cu josul în sus, există o mână mică de oameni și mă bucur că există, îmi pare rău că e atât de mică, dar o mână de oameni care chiar au înțeles ceva și care au încercat să facă o diferență și mă refer aici la câțiva medici, la personal, la asistente, la oameni care chiar s-au implicat, care chiar au ajutat, și există marea majoritate pentru care nu că nu s-a schimbat nimic, dar pentru care este și un subiect inoportun, ca să spun așa”, a mai spus Alex Penescu pentru sursa citată.

Tânărul a suferit mai bine de 50 de operații după tragedia de la Colectiv

„Am peste 50 de operații. Câte o să urmeze cine știe? Cele care s-au întâmplat cât eram internat, inclusiv în cele cinci săptămâni de comă, acolo numărul nu îl mai știu, estimez la câteva zeci de intervenții și cele de la momentul externării până acum care ultima oară când le-am numărat cred că erau vreo 30, 31, 32 de operații’, a declarat Alex Penescu pentru Click.ro.

Youtube video image

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel