Alergiile de primăvară. Cele mai bune trucuri care te vor ajuta să le ții la distanță

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Bermix Studio
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Bermix Studio

Primăvara a sosi și, odată cu florile înmugurite, temperaturile mai ridicate și zilele mai lungi, apar și nasurile curgătoare și alergiile de sezon, mai ales cele la polen. Dacă simțiți mâncărime, ochi vă lacrimează, nasul vă este înfundat și gâtul parcă nu e suficient de larg ca să trageți aer bine în piept de fiecare dată când ieșiți afară, este posibil să suferiți de alergii de primăvară. Iată cum previi apariția lor: 

Alergiile apar atunci când sistemul imunitar identifică greșit substanțe de obicei inofensive, cum ar fi polenul, ca fiind o amenințare și încearcă să le combată. Congestia pe care o resimțiți este sistemul imunitar al propriului organism care luptă împotriva a ceea ce percepe ca fiind un pericol. 

Alergiile sezoniere - numite și febra fânului și rinita alergică - vă pot face să vă simțiți neplăcut. Dar cu o pregătire adecvată vă puteți bucura de aer liber. 

 LUAȚI ÎN CONSIDERARE MEDICAȚIA PENTRU ALERGII

Discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile de medicație pentru alergii și despre momentul în care trebuie să începeți să le luați. Multe persoane care suferă de alergii încep să ia medicamente înainte de sezon pentru a se asigura că au o acumulare de produse farmaceutice de combatere a alergiilor în organism înainte ca numărul de polen să înceapă să crească. Cu toate acestea, medicul dumneavoastră poate colabora cu dumneavoastră pentru a găsi cel mai bun medicament și fereastra ideală de începere a tratamentului.

 VERIFICAȚI ZILNIC EMISIA DE POLEN

Deoarece polenul este cel mai frecvent vinovat de alergii, monitorizați în mod regulat numărul de polen. Atunci când numărul este ridicat, încercați să evitați perioadele prelungite afară. Dacă trebuie să petreceți timp în aer liber, purtarea ochelarilor de soare poate împiedica polenul să vă intre în ochi. Măștile cu filtru pot, de asemenea, să împiedice alergenii să pătrundă în sistemul dumneavoastră respirator.

 ȚINEȚI FERESTRELE ÎNCHISE

Nimic nu se compară cu o briză calmă de primăvară printr-o fereastră deschisă. Cu toate acestea, vântul poate transporta cantități microscopice de polen în casa ta, provocând o reacție alergică. În perioadele de vârf de polen, închideți ferestrele. Dacă este posibil, folosiți un aparat de aer condiționat, în loc de un ventilator, pentru a vă răcori.

 SCHIMBAȚI-VĂ DIETA

Știați că anumite alimente au un efect pozitiv asupra reducerii alergiilor? Fructele bogate în vitamina C, antiinflamatoarele și peștele bogat în omega 3 s-au dovedit a fi benefice. Iată câteva ingrediente pe care să le încerci în primăvară:

Ghimbir
Roșii
Turmeric
Nuci
Fructe citrice
Miere

 LASĂ-ȚI PANTOFII LA UȘĂ

Polenul poate ajunge în casă pe talpa pantofilor. Pentru a preveni ca polenul să fie urmărit prin casă, scoateți-vă pantofii imediat ce intrați în casă. De asemenea, puteți șterge tălpile cu o cârpă umedă pentru a fi mai siguri.

  SPĂLAȚI-VĂ PĂRUL

Elementele care cauzează alergii se pot prinde în părul dumneavoastră în timp ce sunteți afară. Pentru a scăpa de polenul agățat de șuvițele tale, fă un duș și spală-ți bine părul. Un alt truc este să vă puneți șapcă când plecați afară și să o scoateți odată ce ați ajuns acasă.

VERIFICAȚI NIVELUL DE UMIDITATE DIN INTERIOR

 Sporii de mucegai cresc în lunile umede de primăvară, deci este important să verificați zonele din casă unde se poate dezvolta mucegai sau igrasie. Păstrați nivelul de umiditate interior la 50% sau mai puțin, potrivit webmd.com

Citește și: Cum purtăm corect colanții. Cele mai mari greșeli pe care trebuie să le eviți. Florin Burescu: ”Te duci într-o zonă vulgară. Trebuie să ai grijă”/ EXCLUSIV



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel