Alec Baldwin vrea poliţişti pe platourile de filmare pentru a supraveghea armele

Alec Baldwin, foto Instagram
Descriere foto: Alec Baldwin, foto Instagram

Ofiţerii de poliţie ar trebui să fie prezenţi pe toate platourile de filmare unde sunt utilizate arme de foc, a declarat luni actorul Alec Baldwin, care a împuşcat mortal o directoare de imagine, luna trecută, în timp ce repeta o scenă de film folosind o armă despre care i se spusese că era inofensivă.

''Fiecare filmare de cinema sau de televiziune care foloseşte arme de foc ar trebui să aibă pe platou un poliţist plătit de producţie pentru a asigura siguranţa armelor'', a scris Alec Baldwin pe Twitter.

Pe 21 octombrie, directoarea de imagine a westernulului ''Rust'', Halyna Hutchins, a fost rănită mortal de un foc de armă tras de actorul american, care repeta o scenă în care trebuia să-şi scoată revolverul.

Arma i-a fost prezentată ca fiind ''rece'', ceea ce, în jargonul folosit în cinematografie, însemna că trebuia să fie inofensivă. Aceasta conţinea însă muniţie reală.

Armuriera Hannah Gutierrez-Reed, responsabilă cu armele de foc în cadrul producţiei, a afirmat că nu ştia despre prezenţa muniţiei reale, teoretic interzisă pe platourile de filmare prin reguli foarte stricte din această industrie.

Ancheta poliţiei este în curs de desfăşurare şi nu a avut loc nicio arestare, urmărirea penală nefiind exclusă dacă este stabilită responsabilitatea.

Alec Baldwin, care este şi producătorul ''Rust'', a deplâns acest ''accident'' care avea, potrivit spuselor sale, ''o şansă la o mie de miliarde'' să se producă. Actorul american a spus că nu poate comenta faptele în sine pe parcursul desfăşurării anchetei.

De la producerea acestei drame, s-au înmulţit vocile care solicită un control mai bun al armelor de foc pe platourile de filmare sau chiar renunţarea totală la acestea în favoarea armelor false şi a efectelor speciale adăugate mai târziu. O petiţie în acest sens strânsese luni 110.000 de semnături.

Dwayne Johnson, supranumit "The Rock", unul dintre cei mai bine plătiţi actori din lume, s-a angajat săptămâna trecută că firma lui de producţie cinematografică, Seven Bucks Productions, "nu va mai folosi niciodată arme reale" în timpul filmărilor, relatează Agerpres.

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 09 noi, 11:59 | Categorie: International
Get it on App Store Get it on Google Play