Alec Baldwin vrea poliţişti pe platourile de filmare pentru a supraveghea armele

Data publicării:
Alec Baldwin, foto Instagram
Descriere foto: Alec Baldwin, foto Instagram

Ofiţerii de poliţie ar trebui să fie prezenţi pe toate platourile de filmare unde sunt utilizate arme de foc, a declarat luni actorul Alec Baldwin, care a împuşcat mortal o directoare de imagine, luna trecută, în timp ce repeta o scenă de film folosind o armă despre care i se spusese că era inofensivă.

''Fiecare filmare de cinema sau de televiziune care foloseşte arme de foc ar trebui să aibă pe platou un poliţist plătit de producţie pentru a asigura siguranţa armelor'', a scris Alec Baldwin pe Twitter.

Pe 21 octombrie, directoarea de imagine a westernulului ''Rust'', Halyna Hutchins, a fost rănită mortal de un foc de armă tras de actorul american, care repeta o scenă în care trebuia să-şi scoată revolverul.

Arma i-a fost prezentată ca fiind ''rece'', ceea ce, în jargonul folosit în cinematografie, însemna că trebuia să fie inofensivă. Aceasta conţinea însă muniţie reală.

Armuriera Hannah Gutierrez-Reed, responsabilă cu armele de foc în cadrul producţiei, a afirmat că nu ştia despre prezenţa muniţiei reale, teoretic interzisă pe platourile de filmare prin reguli foarte stricte din această industrie.

Ancheta poliţiei este în curs de desfăşurare şi nu a avut loc nicio arestare, urmărirea penală nefiind exclusă dacă este stabilită responsabilitatea.

Alec Baldwin, care este şi producătorul ''Rust'', a deplâns acest ''accident'' care avea, potrivit spuselor sale, ''o şansă la o mie de miliarde'' să se producă. Actorul american a spus că nu poate comenta faptele în sine pe parcursul desfăşurării anchetei.

De la producerea acestei drame, s-au înmulţit vocile care solicită un control mai bun al armelor de foc pe platourile de filmare sau chiar renunţarea totală la acestea în favoarea armelor false şi a efectelor speciale adăugate mai târziu. O petiţie în acest sens strânsese luni 110.000 de semnături.

Dwayne Johnson, supranumit "The Rock", unul dintre cei mai bine plătiţi actori din lume, s-a angajat săptămâna trecută că firma lui de producţie cinematografică, Seven Bucks Productions, "nu va mai folosi niciodată arme reale" în timpul filmărilor, relatează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel